roksanaa22 16.01.09, 19:15 Dojeżdzam do pracy autobusem.Niewiele bo 5km ale zawsze.Chcę zrobić prawo jazdy.Zastanawiam się jednak czy teraz zimą czy wstrzymac się do wiosny?Kosza teraz bardzo na egzaminie? Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 19:20 Przecież egzaminu nie masz od razu, a tak- pojeździsz sobie w trudniejszych warunkach,nabierzesz wprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 19:20 Ja ci powiem tylko tyle, że pierwszą moją jazdę po mieście miałam w najgorszy śnieg jaki tylko spadł jednej zimy. istna szkoła przetrwania jak dla mnie. POza tym na wiosnę będzie więcej rowerzystów i motocyklistó∑ a drodze, co mnie trochę denerwowało podczas nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
marty_chce_do_dzungli Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 19:21 Poszłam w zimę, zdawałam na wiosnę. Nie wiem, jak tam gdzie mieszkasz, ale u mnie terminy egzaminów bywają baaardzo odległe. Odpowiedz Link Zgłoś
megi-1 Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 19:33 Ja zapisałam się na kurs na początku sierpnia,teraz jestem po 2oblanym egzaminieZdaje w Warszawie,na egzamin czekam ok. miesiąca.Szczerze Ci powiem że jak pada śnieg i są kiepskie warunki atmosferyczne to moim zdaniem łatwiej zdać bo jedziesz wolniej i masz czas na "zastanowienie się". Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 19:50 Bo niestety, zdanie w Warszawie graniczy z cudem Nikt z moich znajomych w Warszawie nie zdał. Większość po prostu przeniosła papiery do innych miast - w Płońsku czy Łomży zdali za pierwszym razem (po poprzednich warszawskich nieudanych próbach). Reszta zrezygnowała. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 19:54 No ja w W-wie za 5 raze zdałam. czwarte podejście robiłam w Ciechanowie (dirgone, jesteś pewna że w Płońsku?), ale też oblałam, więc wróciłam do stolicy i w końcu się udało. zagadywałam egzaminatora cały czas i możę to coś dało Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 19:57 Hm, może w Ciechanowie. Koleżanka jeździła po Płońsku (to pamiętam), a może sam egzamin miała gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 21:59 Nie graniczy z cudem. Ja zdałam za trzecim razem. Nie było wcale tak strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
somebody1234 Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 19:48 Ja robiłam prawko..jesienią późną...egzamin mi więc wypadł zimą...ech jest co wspominiać...jeździło się wtedy maluchem...egzamin maluchem...najgorsze było na placu ruszanie pod górkę bo w maluchu się ręczny blokował hehe...na placu ślisko jak cholera...ale się udało...potem wyjazd na miasto...no a że jak tylko wsiadłam do samochodu zeby jechać na miasto przypaździerzył mega śnieg...więc wyjechałam z instruktorem za bramę ośrodka egzaminacyjnego zrobiłam ze 100 metrów i zawróciliśmy (czyba się egzaminator przestraszył takiej świeżynki jak ja i wolał zawrócić) suma sumarum..egzamin zdałam za pierwszym podejściem...i powiem Ci jedno i tak jak skończysz ten kurs i zdasz to prawko to będziesz całe g....umiała Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 19:56 zanim zrobisz kurs, akurat zima minie, zapisuj się więc Ja zaczęłam w styczniu 2006 (śnieg po pas i 40 stopni mrozu), wyjeździłam zimę, wyjeździłam wiosnę, wyjeździłam lato, jesień, następną zimę, wiosnę... i następnego lata zdałam egzamin w końcu W międzyczasie urodziłam i odchowałam dzieci, oraz zaliczyłam kilka pobytów w szpitalach. Czy koszą na egzaminie? Jak cholera Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 19:58 oo, błąd. Właśnie policzyłam, że egzamin zdałam na jeszcze następne lato, więc dwa lata tak sobie jeździłam Odpowiedz Link Zgłoś
rybka.marcowa hihi 16.01.09, 20:09 Jestes niezła...Ale ja chyba lepsza Mnie się zeszło od pażdziernika do pazdziernika... A w międzyczasie był jeszcze jeden pażdziernik hihi Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: hihi 16.01.09, 21:03 no nie, nie byłaś lepsza bo poprawiła się, że ja od stycznia do sierpnia, z tymże pomiędzy były jeszcze dwa stycznie i dwa sierpnie Odpowiedz Link Zgłoś
rybka.marcowa Re: hihi 16.01.09, 21:13 Dwa sierpnie plus trzy stycznie to rzeczywiście nie to samo co trzy pażdzierniki) Respect)) Odpowiedz Link Zgłoś
jodi20l Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 20:50 Poszłam na indywidualny kurs (cena jak za normalny 1200) zaczęłam na początku grudnia, testy miałam 6 stycznia praktyczny mam w ten poniedziałek. Proszę trzymać kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 20:55 no naucz sie jezdzic zima, na mrozie, lodzie, deszczu itp to chyba bardziej sensowne Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 21:06 idź i rób to prawo jazdy! nie jest ważne to czy koszą, ale to ile się nauczysz. a kurs prawa jezdy w zimie to podwójna korzyść, bo za jednym zamachen nauczysz się jeździć po śliskiej nawierchni jezdni Odpowiedz Link Zgłoś
m_o_k_o Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 21:22 zapisałam się na kurs prawka w X, całą zimę uczyłam się jeździć, w marcu zdawałam egzamin (oblałam na placu) w IV bez problemu zdałam Każda pora roku na naukę jazdy samochodem jest dobra, a zima to już w ogóle - bo wolniej się jeździ, szybko ciemno sie robi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_75 Ja właśnie się zdecydowałam 16.01.09, 21:43 i jutro rozpoczynam kurs Ciągle straszą zmianami więc nie będę już zwlekała Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 22:05 Rozpoczęcie prawa jazdy zimą to doskonały pomysł. Nauczysz się jeździć w dość trudnych warunkach. A zdawać będziesz pewnie w lecie. Ja zaczęłam w maju, a zdawałam w styczniu - to zdecydowanie gorszy scenariusz. Ale ponieważ zdałam, to nie śmiem narzekać Odpowiedz Link Zgłoś
ez-aw Re: Kurs prawa jazdy zimą? 16.01.09, 22:28 Gdy robiłam kurs w lato i pytałam się kiedy wreszcie spadnie deszcz, bym mogła pojeździć w gorszych warunkach to mój instruktor stwierdził że jestem ewenementem. Ale przyznał mi rację, że lepiej uczyć się w gorszych warunkach. Zdałam w Warszawie za drugim razem bez żadnych problemów - podobno był to taki dzień gdy masa osób zdawała Za pierwszym a) moje nerwy sprawiły że jeszcze zanim wsiadłam do auta, to wiedziałam że nie zdam b) załatwił mnie kierowca autobusu, który ruszył z przystanku bez kierunkowskazu i z otwartymi drzwiami - władowałabym się prosto przed niego Warto teraz się uczyć i zdawać w lepszych warunkach. Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
mniamumniamu Re: Kurs prawa jazdy zimą? 17.01.09, 00:51 Zanim ci termin egzaminu wyznaczą, będzie piękna wiosna. A zanim zdasz, znów będzie zima he he : ) A tak na powaznie: ja zdawałam zimą, nie narzekam. A żeby było lepiej, bylam wtedy w mocno zaawansowanej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Kurs prawa jazdy zimą? 17.01.09, 00:59 Nie straszcie mnie baby bo ja jestem w szóstym miesiącu ciąży i we wtorek zaczynam kurs, miałam nadzieję do porodu zdać, ale zapewne przeciągnie się to trochę Jak teraz tego kursu nie zrobię to już nie zrobię nigdy, ledwo mi ciąży starcza, zrobiłam już kurs księgowości, kurs zarządzania kadrami, teraz prawo jazdy i potem już pewnie urodzę i znów nie będę miała czasu na nic.. Odpowiedz Link Zgłoś
mniamumniamu Re: Kurs prawa jazdy zimą? 17.01.09, 11:54 Nie straszę,ale ja na termin egzaminu czekałam 2 miesiące! Zdawałam 2 miesiące przed terminem porodu. Gdyby później, nie wiem, czy bym się zmieścila ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: Kurs prawa jazdy zimą? 17.01.09, 07:58 Ja robiłam i zdawałam zimą. Było bardzo dużo śniegu, często jeździłam tez w czasie śnieżycy ale było łatwo. Łatwiej się jeździło wtedy po Krakowie niż np na wiosnę bo jak było ślisko to wszyscy jechali wolniutko, nikt nie wymuszał pierszeństwa, wszystko było jak w zwolnionym tempie i bardzo mi się to podobało, nie miałam problemów z dostosowaniem się do reszty użytkowników dróg A jazda i hamowanie na bardzo śliskiej jezdni jest łatwe jak się jedzie 30km/h Za to na wiosnę jak juz miałam prawo jazdy jeździło mi sie dużo gorzej przez rowerzystów, pieszych wyskakujących znienacka na jezdnię, no i wszystkim sie strasznie śpieszyło Odpowiedz Link Zgłoś
mmda4o Re: Kurs prawa jazdy zimą? 17.01.09, 10:18 Zgadzam się z poprzedniczką.Ja też robiłam prawko jesień-zima.Warunki na drodze w dniu egzaminu były koszmarne.Zdawałam rano ok. 8.00,śniegu na drodze -po kolana(no przesadziłam)-padało obficie w nocy,brak rowerzystów,piratów drogowych,samochodów sporadycznie chociaż to duże miasto,jechało się góra 30km/h,był czas na zastanowienie. Znam dużo osób uczących się latem,które już w listopadzie zamykają samochody w garażu,bo boją się jeździć gdy ślisko. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Kurs prawa jazdy zimą? 17.01.09, 10:28 dobre prawo jazdy nie jest zle , jasne,ze warto zrobic, niezaleznie od pory roku. Ale gdybym ja miala do pracy 5 km, to wolalabym dojezdzac do niej na rowerze, zwlaszcza w tak zakorkowanym miescie, jak Warszawa (tu, gdzie mieszkam, rower to dla bardzo wielu osob podstawowy srodek lokomocji , caloroczny). Odpowiedz Link Zgłoś