darrq 21.09.04, 09:15 może jakieś wskazówki na kilkanaście dni przed "wielkim finałem". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kin2 Re: wkrótce dziecko 22.09.04, 16:08 proponuję się wyspać (szkoda że nie da się na zapas) ale wypoczęty tatuś na pewno będzie bardziej przydatny. zajrzyj na niemowlę może jakiś temat Cię zainteresuje. pomagaj żonie ( rób o co prosi) i bądź cierpliwy!!!!!!!!!!!!! wiem z własnego doświadczenia jak może ( nie musi) być nieprzyjemnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
shuriken Re: wkrótce dziecko 23.09.04, 11:22 Cóż, większość miałaby raczej charakter humorystyczny * Po raz fafnasty sprawdź zawartość torby "szpitalnej", stan naładowania komórki oraz sprawność awaryjnych źródeł światła (lampka przyłóżkowa do nocnego karmienia) * Opracuj alternatywne plany dojazdu do szpitala na okoliczność blokady dróg przez Samoobronę. * Sprawdź ze stoperem w ręku (żony), jaki jest Twój czas reakcji na okrzyk "Wstawaj, wody odeszły!" o czwartej nad ranem. * Rozkręć i skręć łóżeczko/komodę itp. - tak dla sportu. Wersja hardcore - po ciemku albo tylko jedną ręką. * Ćwicz sztukę medytacji i wyciszania się, póki jeszcze masz po temu sprzyjające warunki - potem będzie jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: wkrótce dziecko 23.09.04, 13:17 Wyspanie się to podstawa jak się urodzi w nocy to uważaj na tramwaje o piątej rano, bo mój mąż o mało nie wylądował pod kołami powyższego właśnie o tej porze taki był zmęczony ( chyba bardziej niż ja) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ksia.24 Re: wkrótce dziecko 23.09.04, 17:42 Przed wielkim finałem nie radziłabym wybierać się zbyt daleko od swojego miejsca zamieszkania, bo okaże się,że wylądujecie zupełnie w innym szpitalu niż sobie zaplanowaliście........po co dodatkowe stresy? Wszystkiego dobrego na dzidziusiowej drodze życia! Odpowiedz Link Zgłoś
michal012345 Re: wkrótce dziecko 22.10.04, 12:59 przygotować torbę szpitalną, zwiedzić szpital i sale porodową, jeśli nie jest za późno proponuję szkołe rodzenia, no i oczywiście dużo snu. Sam jeszcze mam ten dzień przed sobą, ale w szkole rodzenia przygotowali mnie do tego dnia wystarczająco. Podchodze już z opanowaniem Najważniejsze być wsparciem dla żony. Odpowiedz Link Zgłoś
tolka3 Re: wkrótce dziecko 22.10.04, 13:12 Na szkołę rodzenia jest już chyba za późno Ja proponuję po prostu (hehe bardzo proste) nastawić się na całkowicie inne życie: piękniejsze! Pojawi się na świecie ktoś, kto będzie całkowicie zależny od Was, taki mały robaczek, co to jak tylko na niego spojrzysz, uśmiech nie zejdzie Ci z twarzy Przygotuj się na to, że będziecie się na niego gapić godzinami po porodzie, a on będzie tylko spał i jadł, że teraz już na świecie będą dwie osoby, które kochają Cię bezgranicznie: żona i maleństwo Ehhh, jak zazdroszczę tych przeżyć!!!!! Trzymaj się drogi tatusiu! Z praktycznych wskazówek: jak najwięcej pomagaj żonie. To banalne, ale po porodzie naprawdę świat kobiety staje na głowie (trochę inaczej niż świat mężczyzny). Od najzwyklejszej pomocy w pracach domowych (powiedziałabym nawet, że wyręczania w tychże na początku), do wspierania jej psychicznie. Ale to oczywiste i na pewno to wszystko wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
michal012345 Re: wkrótce dziecko 22.10.04, 14:51 Zgadzam się. Narodziny dziecka to naprawdę piękne wydarzenie. Dziecko robi z faceta - faceta. Niestety wielu ludzi to odwleka, bo ważniejsza jest kariera, samochód, mieszkanie, ale niestety żadna z tych rzeczy nie przytuli Cię, nie powie tato. Ja już nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
tolka3 Re: wkrótce dziecko 22.10.04, 16:11 Nie dziwię się Będzie wspaniale, zobaczysz! Masz rację, nie ma to jak TATUŚ czyli prawdziwy facet Odpowiedz Link Zgłoś
malenstfo29 Re: wkrótce dziecko 27.10.04, 23:02 No trzymaj sie i Twoja zona tez Ja na kilkanascie dni przed wizialem urlop bo w pracy nie moglem sie skupic i tylko myslelm o tym jak to bedzie.. nie moglm sie doczekac... Obys Ty mial silniejsze nerwy pozdrawiam Mariusz ---------------------------------- www.wszystko.dla.dziecka.pl Odpowiedz Link Zgłoś