Dodaj do ulubionych

wkrótce dziecko

21.09.04, 09:15
może jakieś wskazówki na kilkanaście dni przed "wielkim finałem".
Obserwuj wątek
    • kin2 Re: wkrótce dziecko 22.09.04, 16:08
      proponuję się wyspać (szkoda że nie da się na zapas) ale wypoczęty tatuś na
      pewno będzie bardziej przydatny.
      zajrzyj na niemowlę może jakiś temat Cię zainteresuje.
      pomagaj żonie ( rób o co prosi) i bądź cierpliwy!!!!!!!!!!!!! wiem z własnego
      doświadczenia jak może ( nie musi) być nieprzyjemnie
      pozdrawiam
    • shuriken Re: wkrótce dziecko 23.09.04, 11:22
      Cóż, większość miałaby raczej charakter humorystyczny wink
      * Po raz fafnasty sprawdź zawartość torby "szpitalnej", stan naładowania komórki
      oraz sprawność awaryjnych źródeł światła (lampka przyłóżkowa do nocnego
      karmienia)
      * Opracuj alternatywne plany dojazdu do szpitala na okoliczność blokady dróg
      przez Samoobronę.
      * Sprawdź ze stoperem w ręku (żony), jaki jest Twój czas reakcji na okrzyk "Wstawaj,
      wody odeszły!" o czwartej nad ranem.
      * Rozkręć i skręć łóżeczko/komodę itp. - tak dla sportu. Wersja hardcore - po
      ciemku albo tylko jedną ręką.
      * Ćwicz sztukę medytacji i wyciszania się, póki jeszcze masz po temu sprzyjające
      warunki - potem będzie jak znalazł.
    • babka71 Re: wkrótce dziecko 23.09.04, 13:17
      Wyspanie się to podstawa jak się urodzi w nocy to uważaj na tramwaje o piątej
      rano, bo mój mąż o mało nie wylądował pod kołami powyższego właśnie o tej porze
      taki był zmęczony ( chyba bardziej niż ja)
    • ma_ksia.24 Re: wkrótce dziecko 23.09.04, 17:42
      Przed wielkim finałem nie radziłabym wybierać się zbyt daleko od swojego
      miejsca zamieszkania, bo okaże się,że wylądujecie zupełnie w innym szpitalu niż
      sobie zaplanowaliście........po co dodatkowe stresy?
      Wszystkiego dobrego na dzidziusiowej drodze życia!
    • michal012345 Re: wkrótce dziecko 22.10.04, 12:59
      przygotować torbę szpitalną, zwiedzić szpital i sale porodową, jeśli nie jest
      za późno proponuję szkołe rodzenia, no i oczywiście dużo snu. Sam jeszcze mam
      ten dzień przed sobą, ale w szkole rodzenia przygotowali mnie do tego dnia
      wystarczająco. Podchodze już z opanowaniemsmile Najważniejsze być wsparciem dla
      żony.
      • tolka3 Re: wkrótce dziecko 22.10.04, 13:12
        Na szkołę rodzenia jest już chyba za późno smile
        Ja proponuję po prostu (hehe bardzo proste) nastawić się na całkowicie inne
        życie: piękniejsze! Pojawi się na świecie ktoś, kto będzie całkowicie zależny
        od Was, taki mały robaczek, co to jak tylko na niego spojrzysz, uśmiech nie
        zejdzie Ci z twarzy smile Przygotuj się na to, że będziecie się na niego gapić
        godzinami po porodzie, a on będzie tylko spał i jadł, że teraz już na świecie
        będą dwie osoby, które kochają Cię bezgranicznie: żona i maleństwo smile Ehhh, jak
        zazdroszczę tych przeżyć!!!!! Trzymaj się drogi tatusiu!

Z praktycznych wskazówek: jak najwięcej pomagaj żonie. To banalne, ale po
        porodzie naprawdę świat kobiety staje na głowie (trochę inaczej niż świat
        mężczyzny). Od najzwyklejszej pomocy w pracach domowych (powiedziałabym nawet,
        że wyręczania w tychże na początku), do wspierania jej psychicznie. Ale to
        oczywiste i na pewno to wszystko wiesz smile
        • michal012345 Re: wkrótce dziecko 22.10.04, 14:51
          Zgadzam się. Narodziny dziecka to naprawdę piękne wydarzenie. Dziecko robi z
          faceta - faceta. Niestety wielu ludzi to odwleka, bo ważniejsza jest kariera,
          samochód, mieszkanie, ale niestety żadna z tych rzeczy nie przytuli Cię, nie
          powie tato. Ja już nie mogę się doczekać.
          • tolka3 Re: wkrótce dziecko 22.10.04, 16:11
            Nie dziwię się smile Będzie wspaniale, zobaczysz! Masz rację, nie ma to jak TATUŚ
            czyli prawdziwy facet smile

• malenstfo29 Re: wkrótce dziecko 27.10.04, 23:02
      No trzymaj sie i Twoja zona tez wink
      Ja na kilkanascie dni przed wizialem urlop bo w pracy nie moglem sie skupic i
      tylko myslelm o tym jak to bedzie.. nie moglm sie doczekac...
      Obys Ty mial silniejsze nerwy wink

pozdrawiam
      Mariusz
      ----------------------------------
      www.wszystko.dla.dziecka.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka