Dodaj do ulubionych

Tani Internet?

IP: *.* 19.06.02, 23:24
Pomocy!Czy macie jakiś pomysł na tani Internet?Moja (mama Niny) niedługo podłączy się tu chyba wenflonem (żyć bez Forum nie może ).Łączymy się za pomocą TP SA-straszne koszta.Help!!! Robert.
Obserwuj wątek
    • Gość: juliiaa Re: Tani Internet? IP: *.* 20.06.02, 09:08
      czescsmilewiem o co chodzi bo ja rowniez lacze sie przez tpsa ,przez co rachunki sa duze no moze nie ogromne bo sie ograniczam(hlip hlip) ..jedyne wyjscie to zalozyc stale lacze(tez TPsa) , kosztuje gdzies ponad 1000 zl o ile sie nie myle , no a potem placic tylko abonament,,zawsze mozna zwerbowac pare osob w bloku(jezeli koszt dla was zaduzy-bo dla mnie taksmile) i podzielic to wszystko ..sami chcielismy zalozyc ale wynajmujemy mieszkanie i poprostu nam sie nie oplacasmile)mozna jeszcze wykupic godziny korzystania z internetu (tez tpsa) cos jak karta telefoniczna ,tylko dostajesz swoj numer i z niego korzystasz laczac sie przez tpsa,ale dokladnie nie wiem ..mozliwosci jest duzo,,zadzwon na infolinie tpsa,dowiesz sie szczegolowczescsmile
    • Gość: Ania_M. Re: Tani Internet? IP: *.* 20.06.02, 19:13
      Ja (dzięki mężowi) łączę się z internetem za pomocą terminalu SDI (inna nazwa HIS). Miesięcznie płacimy 130 zł + vat 7%. Mamy za to nieograniczony czas buszowania po cyberprzestrzeni. Niestety posiadanie takiego urządzenia nie jest prostą sprawą. W moim mieście (Legionowo k/ Warszawy) limit terminali dawno się skończył i nie ma widoków na poprawę sytuacji. Niestety nie wiem jak to jest w innych rejonach naszego kraju. Może lepiej. Co do tańszych połączeń modemowych, to kiedyś TPSA oferowała wykup określonej ilości godzin za ustaloną stawkę. Może ta oferta jest nadal aktualna. Warto sprawdzić.Ania M. - mama Marysi
    • Gość: Gabii Re: Tani Internet? IP: *.* 21.06.02, 17:15
      Sprawa jest prosta a mianowicie ja znalazlam takie oto rozwiazanie- sieć:zakupilismy w TPsa stałe lacze SDI (koszt to 590zl-umowa na 2 lata)Kupilismy serwer i hub (stary rupiec- wazne aby byla karta sieciowa i troche ramu okolo 300zl do tego hub okolo 100zl)wszystko to zrobilismy w 5 osob wiec koszt razem 1000zl: na 5 osob wyszlo po 200zlabonament miesieczny 130zł- czyli po okolo 25zl od osoby na miesiac za nieograniczony dostep do netu Mam nadzieje ze pomoglam Pozdrawiam - Gabi
    • Gość: Katiek Re: Tani Internet? IP: *.* 23.06.02, 21:24
      My mamy chello-160/m-c, w tym kablówka, za przyłączenie nie płaciliśmy nic, a umowę mamy na rok. Podobną usługę oferuje też Aster city, ale niestety obie są ograniczone terytorialnie.
    • Gość: kasjana Re: Tani Internet? IP: *.* 24.06.02, 17:27
      Jakieś straszne ceny tu padają. Ja mam stałe łącze, ale przez jakąś firmę. Okablowali całe osiedle. Za przyłączenie płaciliśmy około 400 zł. Teraz miesięcznie płacimy 45 zł i internet chodzi na okrągło.
    • Gość: il Re: Tani Internet? IP: *.* 25.06.02, 16:01
      W moim mieście obecnie SDI już nie zakładają, od lipca dostępna ma być Neostrada, ale niestety koszt instalacji jest dość drogi, a i abomnament nie należy do najtańszych. Ja od lipca zamówiłam sobie usługę 30/60 w tpsa, czyli 30 godzin za 60 zł. miesięcznie. Nie jest to może ideał, ale zawsze trochę taniej. Do tej pory za te 30 godz. mies. płaciłam ok. 200,-zł. pozdrawiam
      • Gość: JacekN Re: Tani Internet? IP: *.* 26.06.02, 07:13
        Witam.Wszystko to pięknie wygląda jezeli ktoś mieszka w mieście i bloku . Tam można koszty stałego łącza obniżyć poprzez zgadanie się w kilka osób. Gorzej sytuacja wygląda u tych którzy mieszkaja na wsi , jak w moim przypadku, koszty stałego łącza musze ponieść samemu buuuuuu. Więc pozostaje jak na razie tpsa .Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka