majakowa 03.03.10, 11:33 Moja córka ma 3 tygodnie. Karmię ją mleczkiem z piersi i mlekiem modyfikownym dokarmiam (mniej więcej pół na pół), ponieważ mam mało pokarmu. Czy w takiej sytuacji należy dziecku podawać coś do picia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lesiomama Re: dopajanie 03.03.10, 12:06 a skąd pomysł że masz za mało pokarmu? moim zdaniem dopajać nie trzeba, ale niech wypowiedzą się eksperci... Odpowiedz Link Zgłoś
basiak36 Re: dopajanie 03.03.10, 13:34 Dopajac nie trzeba, dokarmianie nie jest potrzebne chyba ze wolisz karmic w ten sposob. Pokarmu bedzie tyle ile dziecko potrzebuje dopoki moze ssac ile chce (czyli na tym etapie bardzo czesto) i przybiera na wadze ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: dopajanie 03.03.10, 14:04 No właśnie, napisz cos więcej o tym braku pokarmu - po czym tak sadzisz? Jak często i jak długo karmisz z piersi? Jakie jest zachowanie dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
majakowa Re: dopajanie 03.03.10, 14:58 Pokarm ściągam laktatorem - stąd wiem ile go podaję. Ściągam ze względu na to, że muszę dodawac do niego Nutriton, ze względu na chlustające zwroty pokarmu przez moją córcię. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak36 Re: dopajanie 03.03.10, 15:51 majakowa napisała: > Pokarm ściągam laktatorem - stąd wiem ile go podaję. Ściągam ze względu na to, > że muszę dodawac do niego Nutriton, ze względu na chlustające zwroty pokarmu > przez moją córcię. A czy ktos szukal przyczyn takiej sytuacji? Samo ulewanie jest ok jesli dziecko przy tym przybiera na wadze ok. A jesli sa to mocne ulewania, i np refluks, to dodawanie Nutrionu tego nie leczy. A pokarm odciagany laktatorem ma to do siebie ze zwykle jest go o wiele mniej niz gdyby dziecko samo ssalo piers. Gdybys chciala cos z tym zrobic, zadzwon do pani Moniki, albo pisz tutaj. Co do dopajania, wystarczy ze dziecko bedzie mialo piers na zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś