axbey 12.03.04, 19:15 Czy karmiąc piersia należy brać witaminy (Prenatal, Materna itp) Jak długo? Ja w tej chwili karmię już nie tylko piersią (8 mies.) Czy powinnam cos brać (jestem na diecie bezmlecznej)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiszko Re: Witaminy - pyt. do p. Moniki. 14.03.04, 21:51 Co prawda nie jestem panią Moniką,ale pozwolę sobie odpowiedzieć :) Preparaty witaminowe powinny brać osoby z niedoborami witamin.Jeśli odżywiasz się w zdrowy,zrównoważony sposób to nie ma takiej potrzeby. Jeśli jesteś na diecie bezmlecznej to możesz mieć niedobory wapnia,ale tylko możesz...Wszystko zależy od tego co jesz,bo mleko jest najtańszym źródłem wapnia,ale przecież nie jedynym. Pozdrawiam (i cieszę się,że ja już jestem "mleczna" i "jajeczna", bo cóż warte jest życie bez ciasta!!!) Magda Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: Witaminy - pyt. do p. Moniki. 15.03.04, 09:30 A ja karmię juz drugi raz, i zarówno poprzednio jak i teraz podjadam sobie Maternę... I moge powiedzieć, że mimo wiosny czuje się super, nie mam żadnych problemów z wypadaniem włosów itp. Dzidziuś zje sobie z mleczkiem wszystko czego mu potrzeba niezależnie od tego czy zazyjesz witaminy czy nie - one sa dla Ciebie w celu wyrównania ewentualnych niedoborów, bo w trakcie karmienia tak jak i w ciąży Twój organizm potrzebuje nieco więcej witamin i substancji mineralnych niż normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Witaminy - pyt. do p. Moniki. 15.03.04, 12:42 Właściwie nie mam już nic do powiedzenia, bo -jak to często się zdarza- wyczerpujacą odpowiedź dostała PAni od forumowiczek. pozdrawiam monika staszewska I jeszcze podziękowania dla fiszki i edorki1 :)) m.s. Odpowiedz Link Zgłoś