Dodaj do ulubionych

truskawki!!!

10.05.04, 18:51
Dziewczyny mam takie smieszne pytanie.Moj bobasek ma 3 miesiace,doi tylko
cyca i jak dotad nie mial zadnej alergii.Co prawda nie jadam teraz
cytrusow,wiec nie wiem czy mu szkodza czy nie.Ale juz niedlugo pojawia sie
moje ukochane truskaweczki i nie wiem co mam robic.Czy zjesc i zobaczyc jak
na nie zareaguje czy dac sobie spokoj i unikac takich podejrzanych produktow?
Co Wy zrobicie jak przyjdzie pora na truskawki???
Obserwuj wątek
    • tamtu Re: truskawki!!! 10.05.04, 19:44
      Jeśli dotąd nie ma objawów, to spróbuj, ale może pilnuj żeby w tym okresie nie
      jeśc innych silnych alergenów.
      Pozdr
    • mamakrasnala Re: truskawki!!! 11.05.04, 12:23
      O rany!!!
      O niczym innym nie myślę od pewnego czasu tylko o truskawkach!!! :-))
      Ja też karmię tylko piersią a Michał ma 4 m-ce i raczej nie ma żadnych alergii
      (choć cytrusów też nie próbowałam, ale truskawki to nie cytrusy ;-)).
      Też się zastanawiam, czy będę mogła jeść truskawki jak się już pojawią i mam
      nadzieję, że przeczytam tu na forum: ależ oczywiście, można jeść do woli ;-)

A tak poważnie, to też czekam na to, co napiszą bardziej doświadczona mamusie,
      które zeszłoroczny sezon truskawkowy mają już za sobą.

Pozdrawiam
      • krolisia Re: truskawki!!! 12.05.04, 10:34
        zjadlam!!!
        Wczoraj nie wytrzymalam i poszlam sobie kupic truskaweczki(takie z
        Hiszpanii,ale wygladaja juz naturalnie,a nie tak jak te sztuczne
        zimowe!).Zjadlam moze 10 sztuk pod wieczor i jak dotad malemu nic
        nie "wyskoczylo".I mam nadzieje ze nie wyskoczy...A tak w ogole to ile trzeba
        czekac na objawy alergii?
        No wlasnie,niech wypowiedza sie mamy ktore w zeszlym roku mialy ten sam problem.

Pozdrawiam
        • aprze Re: truskawki!!! 12.05.04, 16:48
          Witajcie
          Moje dzieci po truskawkach dostawały wysypki i kolke. Trzeciego dzidziusia urodzę w XI to w te wakacje będę jadła truskawki. Lekarka z przychodni powiedziała, że truskawki są alergiczne , ale wszystko zależy od dziecko
          życzę powodzenia
          Agnieszka
          • netka73 Re: truskawki!!! 12.05.04, 17:13
            hej dziewczyny,
            a ja glupia i nieswiadoma tez zjadlam i to nie te najlepsze, bo widac, ze
            wyhodowane na chemii. Moja corcia ma dopiero 2 tygodnie i zareagowala od razu -
            drobna wysypka na buzce i prblemy z kupka. Ale moze to bylo za wczesnie dla
            niej? Poza tym kazda dzidzia jest inna, wiec i tak jestem zdania, ze mozesz
            sprobowac. Moze Twojemy Malenstwu nic nie bedzie.

Zycze smacznego obydwojgu z Was! :)
            • maminka1 Re: truskawki!!! 13.05.04, 15:15
              Ja zamierzam próbować :)
              Malec ma dopiero 4 tyg., ale na razie jem prawie wszystko i jeszcze nic mu nie
              dolega. Sok pomarańczowy też popijałam i było ok. Staram się nie przesadzać w
              jedną ani w drugą stronę, wszystko z umiarem i obserwuję reakcję Maluszka. Mam
              nadzieję, że truskawki też przeżyje, bo ja bez nich nie bardzo ;)
              • natder Re: truskawki!!! 13.05.04, 16:36
                Ostrożnie dziewczynki z tymi truskawkami. Jak zjecie raz to być może dzieciakom
                nic nie będzie, ale jak pozwolicie sobie na truskawki codziennie to może być
                efekt w postaci uczulenia. Szczególnie uczulam mamy kilkutygodniowych maluchów
                które nie mają objawów żadnej alergii: objawy pojawiają się zazwyczaj w kilka
                tygodni po urodzeniu, najczęściej między 4 a 6. Także radzę nie szaleć z dietą
                i mimo wszystko unikać silnych alergenów. Ja też ciesząc się że córka nie ma
                żadnej wysypki ani bólów brzuszka wprowadziłam sobie kawę z mlekiem, nabiał,
                czekoladę, śmietanę do zupy. Skutek: po 4 tygodniach życia wysypka na twarzy i
                wkrótce potem kolki i problemy ze stolcami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka