yuppiki 07.09.11, 20:21 w stosunku do wczorajszego dnia 100g, bylam tez wczoraj u lekarza i wsio ok, widac zawiazki zebow. podaje tylko piers, na zadanie, w dzien syn slabo je, za to mieli palce non stop. ma 5 mcy.co robie zle? martwie sie:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matka_karmiaca Re: i jednak spadek masy 07.09.11, 21:18 100g w dobę w dół? Musiałby nic nie jeść. Błąd pomiaru, różne wagi albo coś w tym guście. Ja kiedyś zważyłam córkę w jednym gabinecie, nakarmiłam, w pieluszce nic się nie pojawiło, zważyłam w drugim i wyszło, że w godzinę "straciła" 100g. Odpowiedz Link Zgłoś
yuppiki Re: i jednak spadek masy 07.09.11, 21:27 wazony u lekarza i dzis na mojej wadze elektronicznej Odpowiedz Link Zgłoś
mad_die Re: i jednak spadek masy 11.09.11, 21:31 to są dwie rózne wagi wiec ten pomiar mozesz sobie schować do kieszeni - tyle jest on wart takiego dużego dziecka nie waży się tak często i już, raz na miesiac wystarczy jak ssie palce - podaj pierś jak możesz, zabaw, odwróć uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
basiak36 Re: i jednak spadek masy 07.09.11, 22:47 Dlatego sie nie wazy dziecka tak czesto.. zrobi kupe i waga leci. Wazne czy ssie czesto, czy sika czesto, nie waz czesciej niz raz na 1-2 tyg. Czy dostaje cokolwiek co ograniczaloby ssanie piersi? Odpowiedz Link Zgłoś
yuppiki Re: i jednak spadek masy 08.09.11, 09:42 nie, jedyne na co nie mam wpływu to jedo palce. lekarz zwrocil mi uwage, ze nalezy podac smoczek, kiedy odpowiedzialam, ze po smoczku (zwyklum kolku ala sutek) ssal źle, bo cmokał i zawijał wargi do środka polecono mi wyprobowac inne smoczki. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak36 Re: i jednak spadek masy 08.09.11, 10:23 Mruwa ma w tym doświadczenie, nie raz pisała, zamiast palca dajemy pierś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
michasia52 Re: i jednak spadek masy 08.09.11, 22:01 niedawno zwracalam sie o pomoc z tym samym problemem. Corka w tym samym wieku i waga spada. Bylam z tym problemem u dobrego pediatry i powiedzial ze podejrzewa anemie. Kazal zrobic badania- morfologie z rozmazem i jeszcze 2 inne ale nie pamietam a nie moge sie doczytac. Zęby tez u niej ida wiec apetyt moze byc mniejszy. A mocz byl badany? Odpowiedz Link Zgłoś
yuppiki Re: i jednak spadek masy 08.09.11, 22:23 nie miał żadnych zlecanych badań Odpowiedz Link Zgłoś
michasia52 Re: i jednak spadek masy 09.09.11, 09:58 czasami spadek masy moze byc spowodowany infekcja drog moczowych, chociaz to czasciej u dziewczynek. Mozesz mu zrobic badanie ogolne moczu a jak wyjdzie nieczysto to zrobic posiew moczu. Mozesz rowniez zrobic zalecana przez naszego lekarza morfologie z rozmazem, byc moze ma niedobory zelaza. Odpowiedz Link Zgłoś