Dodaj do ulubionych

odciąganie- pytanie

05.04.12, 07:42
Witam
Ze względu na żółtaczkę kazano mi przez 5 dni odciągać pokarm, pasteryzować i dopiero podawać.
Mam w związku z tym dwa pytania bo nigdzie nie mogę doczytać odpowiedzi:
Gdy już zagotuje to mleko przez ile czasu moze ono stać w temperaturze pokojowej?
Czy syn nie przestawi się na butelkę? Zawsze to szybciej leci i nie trzeba sie napracować.
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: odciąganie- pytanie 05.04.12, 11:00
      Gdzie tak sie znaja na kp? To sie ich wpisze na czarna liste...
      W zoltaczce pomaga:
      - czeste i dlugie karmienie
      - nauka ssania
      - budzenie na karmienie
      - ewentualne dokarmienie swoim mlekiem bez uzycia smoczka

Jak syn rosnie? Ile przybiera na wadze?
      Jak ssie?

Najlepiej od razu daj mu szybko piers, niech je tyle ile potrzebuje tak dlugo jak potrzebuje i tak czesto jak potrzebuje. Pilnuj tylko sikow i kupek, musi byc conajmniej 6 mokrych pieluch dziennie i ze 2-3 kupy.
    • jul-kaa Re: odciąganie- pytanie 05.04.12, 20:24
      Moje dziecko miało bardzo silną żółtaczkę, był naświetlany, ale ja nie pasteryzowałam mleka. Z tego co wiem, pasteryzuje się przy baaardzo długo trwającej silnej żółtaczce, u Was nie ma szans być długo trwała - jeśli dane w suwaczku są prawdziwe :)
      Ja karmiłam dużo, często, syn porządnie przybierał na wadze i żółtaczka zniknęła jak sen złoty w zaskakująco szybkim tempie.
      Twój synek miał mierzoną bilirubinę z krwi? Jaki był wynik i kiedy?
    • kiki1981 Re: odciąganie- pytanie 05.04.12, 21:59
      Moja córka miała żótaczę z powodu picia mojego mleka - tzw. zółtaczka mleka kobiecego i nikt nie kazał mi jej odstawić od piersi. co prawda jak miała ok 7 tyg to trafiłyśmy na pare dni do szpitala na kroplówki ale karmiłam dalej piersią i tylko piersią. Lekarz przepisał luminal, kawas foliowy i witamię B6, a jaki jest pozim bilirubiny?
    • mykejla Re: odciąganie- pytanie 05.04.12, 22:45

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka