Dodaj do ulubionych

Delicol - pytania

12.09.12, 13:28
dzisiaj zakupiłam delicol i mam wątpliwości co do stosowania. Z ulotki wynika, że do każdego karmienia, karmię piersią, nieraz co 1h a i częściej, czy w takim razie:
1) rzeczywiście co 1h (45 min) podawać 5 kropli delicolu?
2) czy jeśli nie zmieniam piersi (nieraz mały ssie krótko i wówczas na kolejne karmienie podaję mu tą samą pierś) to też ma podać za kolejnym razem delicol, czy tylko jak zmieniam pierś, czyli jest to mleko 1-ej fazy?
Obserwuj wątek
    • amelia00 Re: Delicol - pytania 13.09.12, 18:17
      nikt nie pomoże?
      • dinka007 Re: Delicol - pytania 18.09.12, 14:14
        Ja dawałam na początku przed każdym karmieniem, a potem tylko przy większych posiłkach. Jak pił co godzinę, to nie powtarzałam dawki przy "popijaniu". Poza tym stosowałam to tylko parę dni, bo nie dało efektu (w takich przypadkach producent zaleca odstawienie preparatu, bo tzw. test nie ujawnił problemów z trawieniem laktozy).
    • panizalewska Re: Delicol - pytania 18.09.12, 18:35
      Możesz też np założyć, że dajesz przy każdym przewijaniu, kiedy mała leży jak człowiek na pleckach, a nie w momencie, kiedy np obudzi się płacząc, że nie ma mamy, jest głodna i w ogóle pielucha, bo jeszcze zaryczanemu maluchowi krople do paszczy zapuszczać i pilnować, żeby połknął, zamiast przytulić, od razu przystawić, bez sensu. Albo po zaspokojeniu pierwszego głodu, podnieść, odbić żeby się nie ulało, zapodać krople w środku karmienia i zapodać pierś, co by dziecię nie wypluło a zapiło ze smakiem :)
    • amelia00 Re: Delicol - pytania 21.09.12, 09:06
      odstawiłam ten lek, bo u nas nie dało żadnego efektu, okazało się, że problem nie leży w nietolerancji laktozy
      • wandw2 Re: Delicol - pytania 17.01.13, 16:01
        Witam mam dwa opakowania do sprzedania cena 20zł. Zostały niewykorzystane, posiadam jeszcze paragon z apteki. Zapraszam po odbiór Warszawa Wola wandw@wp.pl
    • Gość: pediatra Re: Delicol - pytania IP: *.5-1.cable.virginm.net 03.01.14, 12:00
      raz dziennie bez roznicy czy karnisz butelka czy piersia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka