Dodaj do ulubionych

Chemia w sprayu

30.08.13, 14:06
Że większość kosmetyków nakładanych na skórę można stosować to wiem ale zastanawia mnie jak sprawa wygląda jeżeli chodzi o stosowanie chemii w sprayu. Chodzi mi głównie o wdychanie oparów z lakierów do włosów, odżywki, dezodorantów i odświeżaczy powietrza. W ciąży unikałam ze względu na ftalany, a jak się ma sprawa jak chodzi o KP?
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: Chemia w sprayu 30.08.13, 15:09
      giba116 napisał(a):

> Że większość kosmetyków nakładanych na skórę można stosować to wiem ale zastana
      > wia mnie jak sprawa wygląda jeżeli chodzi o stosowanie chemii w sprayu. Chodzi
      > mi głównie o wdychanie oparów z lakierów do włosów,
      ------------
      • giba116 Re: Chemia w sprayu 30.08.13, 15:20
        Ale jak olej zamiast lakieru do włosów:-)?
        • mad_die Re: Chemia w sprayu 30.08.13, 16:54
          No normalnie, nakładasz olejek na włosy i masz piękne, lśniące, odżywione. Taka jojoba, makademia, amla, kokos, migdał czy arganowy - super sprawa :)
          Nie wiem jak Ty, ale dla mnie lakier to przeżytek...
          • giba116 Re: Chemia w sprayu 30.08.13, 17:29
            Aaaa w ten deseń... Myślałam, że to jakiś nowatorski sposób na usztywnienie włosów olejem:-)
            Chciałam wrócić do boba. A bez lakieru to byłby upadły bob:-) no cóż...
    • malwina.okrzesik Re: Chemia w sprayu 31.08.13, 13:26
      W karmieniu piersią to zasadniczo nie przeszkadza, pytanie tylko czy to w ogóle są dobre dla naszego zdrowia preparaty.
      Czasem pojawienie się w naszym życiu małego człowieczka jest okazją do zastanowienia sie nad naszymi dotychczasowymi przyzwyczajeniami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka