Dodaj do ulubionych

Co na bolące brodawki działające SZYBKO?

18.10.13, 13:15
Czy jest jakiś środek na brodawki który działa szybciej niż lanolina czy pokarm własny? Nie wiem co się dzieje, ale piersi mi front zmieniły, lewa, z którą miałam same problemy się dostosowała tak, że teraz mogę i godzinę nią karmić młodego, za to prawa z którą nie miałam żadnych problemów stała się tak tkliwa i boląca, że nie potrafię zbyt długo nią karmić. Nie wiem co robię źle, próbuję z różnych pozycji, z różnych stron, no nic nie pomaga. Nie jest ona jakoś masakrycznie zgryziona, ale jest taka żółta, jak paznokieć przy ucisku, często samoistnie staje i to też boli, sprawia dyskomfort. Jest coś czym mogę ją podratować w miarę szybko?
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: Co na bolące brodawki działające SZYBKO? 18.10.13, 14:01
      no u mnie zawsze świetnie działa maść Medeli.
      • kfiatuszkowa Re: Co na bolące brodawki działające SZYBKO? 18.10.13, 14:30
        Ale z tego co czytam, to też zwykła lanolina, tyle, że za kosmiczną cenę.
        • chiara76 Re: Co na bolące brodawki działające SZYBKO? 19.10.13, 09:02
          szczerze to nie wiem, wiem jedno, jest niesamowicie wydajna (mam ją od ponad roku i jeszcze wiele w tubce), i mnie akurat pomaga natychmiast.
      • kondolyza Re: Co na bolące brodawki działające SZYBKO? 18.10.13, 14:30
        ja mam baardzo wrazliwe, wręcz atopowe brodawki, do tego stopnia że starszą córkę musiałam odstawić od piersi bo stosując wszystko inne doprowadziłam się do takiego stanu że tylko masci sterydowe pomagaly. teraz już wiem-nie ma absolutnie nic ale to nic lepszego niż purelan medeli. i przeciwbólowo jest też szybki, wręcz błyskawiczny, rewelacyjny, a wiem co mówię bo mam porównanie (stosowałam maltan, linoderm, ziajkę babydream-wszytskie są dobre, ale purelan mega zajebisty, mimo że drogi-warto.
        • myszka.xww Re: Co na bolące brodawki działające SZYBKO? 18.10.13, 15:08
          kondolyza napisała:

> teraz już wiem-nie ma absolutnie nic ale to nic lepszego niż purelan medeli.

Purelan krem na brodawki, skład:
          100% czystej lanoliny
          Purelan

Także ten. No lanolina.

Ja mam aktualnie zmemłaną prawą. I tak smaruję i czekam aż się zagoi.
    • bynight_one Re: Co na bolące brodawki działające SZYBKO? 18.10.13, 22:48
      Purelan jest rewelacyjny i bardzo wydajny - zostalo mi pol opakowania
      Do tego plecam multi mam kompresy.
      U mnie ten duet spisal sie rewelacyjnie.
    • pierwszykot mustella 18.10.13, 23:47
      mustella - bardzo dobry i nie trzeba zmywac. mam jedno opakowanie juz 10 mc :)
    • malwina.okrzesik Re: Co na bolące brodawki działające SZYBKO? 21.10.13, 20:04
      polecam opatrunki żelowe, wykorzystywane w leczeniu ran w chirurgii ale dobrze sprawdzają się też na ranach brodawek
      np takie:
      kikgel.com.pl/?p=114
      można kupić w plastrach, do pocięcia i zrobienia odpowiedniego rozmiaru na brodawkę
      • maff1 Re: Co na bolące brodawki działające SZYBKO? 22.10.13, 23:15
        wszelkie maści, własne mleko, wietrzenie piersi to leczenie skutków.
        przyczyną jest młody człowiek.
        Czasem jakieś grzybice...
        dlatego warto pojawić sie w poradni laktacyjnej, i ze specem omówić problem.
        Nie wiem skąd jesteś, ja polecam Annę Komaszyńską z poradni Bona Mater w Warszawie.
    • ambivalent Re: Co na bolące brodawki działające SZYBKO? 03.11.13, 20:11
      Potrzebujesz jeszcze? Ja uzywalam tego: Multi mam balsam i bardzo polecam. Wydajny bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka