Dodaj do ulubionych

laktator elektryczny tommee

09.12.13, 20:25
kupiłam reczny laktator medela, ale srednio jestem zadowolona. rozwazam zakup laktator elektrycznego tommee tipee, ale chcialabym poznac wasze opinie na ten temat. planuje wrocic do pracy i nie chce aby mnie zawiodl. bedzie to dla mnie wydatek spory, dlatego musze byc pewna, a zwrotów raczej nie ma :-(. jakie sa wasze doswiadczenia w uzywaniu tego laktatora?
Obserwuj wątek
    • pancia-jancia Re: laktator elektryczny tommee 09.12.13, 20:34
      laktatory to kwestia bardzo indywidualna - na jedną działa taki na inną nie. ja mam ręczny tomme - na początku działał choć ja odciągam tylko nadmiar. teraz działa tylko po karmieniu - jak karmię z jednej piersi to z drugiej też zaczyna lecieć i wtedy mogę ściągnąć jak corka już nie chce. między karmieniami nie działa - mogę sobie ciągnąć i ciągnąć nawet jak mam obrzmiałe piersi;/
      • mandagora1 Re: laktator elektryczny tommee 09.12.13, 21:17
        reczny jest lepszy, bardziej dyskretny, ale przy tej ilosci pokarmu co ja mam, raczej nie da rady.
        i chcialabym jednak nadal podawac swoj pokarm. rozwazam tomme, bo sasiadka jest bardzo zadowolona z butelek tej marki, ale nie mogla pomoc mi odnosnie laktatora.
        • mmaarrtthhaa Re: laktator elektryczny tommee 09.12.13, 22:22
          Tak jak pisała pancia-jancia laktatory to sprawa indywidualna. Ja używałam laktatora ręcznego tommee tippee i dla mnie siła ssania była jak najbardziej wystarczająca. Mogłam odciągać zarówno gdy miałam nabrzmiałe, "pełne" piersi, jak i między karmieniami. Elektryczny na pewno będzie miał jeszcze większą siłę więc będzie efektywniejszy. Ale raczej będziesz mogła go używać tylko w domu.
    • pani-agunia Re: laktator elektryczny tommee 10.12.13, 10:03
      Wiadomo, że to sprawa indywidualna, ale ja jestem jak najbardziej za elektrycznym :) Wygodniej, szybciej, sprawniej. Ręczny testowałam tylko w szpitalu, potem z mężem kupiłam laktator elektryczny tomi tipi, i różnica była dla mnie spora, ale tylko na plus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka