IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.14, 12:16
Witam .Od niedawna mam problmem z coreczka ktora ma 6m karmie piersia
A wiec tak :
12listopada mialam zabeg (laporoskopia woreczka zolciowego)w tym czasie coreczka byla karmiona butla z moim mleczkiem i mieszanka na noc .Po 4dniach gdy wrocilam nie hcciala cyca ale po kilku godz sie do niego przekonala i bylo z gorki ,cyca tak pokochala ze domagala sie co godz co mnie bardzo cieszylo:)Przez 6tyg przytyla 1kg :)W tym czasie wyszly jej 2 zabki .
Od 2 tyg ma nie chec do cyca:(broni sie przed nim jak moze jezeli chce jej podac np po 2-3godz jedynie ssie jak sama sie domaga ale to tez po dluzszej przerwie ostatnio nawet po 6godz :(
Obiadki i kaszke je w miare ladnie tzn diete rozszerzamy od 5m ale jeszcze nie przekonala sie do jedzenia tak jak inne dzieci .Cyca ssie 4czasem 5 razy w ciagu dnia ale niektore karmienia sa w trakcie spania poprostu wyciagam ja z lozeczka i daje cyca badz cyc do drzemek inaczej nie chce.
Nie wiem co jest grane ale przez te jej ceregiele mam widoczny spadek laktacji gdzie wczesniej mnie zalewalo teraz piersi sa miekkie i malutko laktator wyciaga chodz malej starcza ,staram sie pobudzac laktatorem co 2godz .
No i od 2 m jej sen nocny to jakas porazka jej jak jej ale nasza !!Mala jeczy ,krzyczy ,steka no nie da sie opisac pobotki co godz nawet potem cyc i spi mi na reku gdy wkladam do lozeczka po pol godz to samo .Nie wiem juz co mam myslec jestem zalamana .
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Cyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.14, 16:57
      Dodam ze laktator wyciaga max 80ml z 2piersi juz .Dziwi mnie ze tak nagle spadla mi laktacja praktycznie do minimum .Od wczoraj piersi sa pobudzane dodatkowo laktatorem a rewelacji nie ma ,dodatkowo boje sie ze mala zacznie spadac z wagi bo mam juz taki przypadek ze starsza corka ktora w 7m nagle przestala jesc zupelnie wszysko ,jedzenie bylo udreka i kazda lyzeczka byla ta wymeczona lyzeczka :(potem anemia ,stwierdzone zle wchlanianie .

Prosze niech ktos cos mi doradzi
      • iga_koch Re: Cyc 09.01.14, 19:57
        Na początek chciałam ci powiedzieć, żebyś się ucieszyła, bo pół roku ją już karmisz!

Moja doradczyni laktacyjna mówiła, że są dzieci, które począwszy od 4 miesiąca w ogóle nie jedzą w dzień, bo interesuje je świat tak bardzo, że nie mają na to czasu. Wtedy zaleca się częste karmienie w nocy. Tylko mama musi odsypiać w dzień z dzieckiem.

Druga rzecz, to może zęby, niekoniecznie wyrzynające się z dziąseł, tylko z kości, ssanie wtedy boli. Stąd picie przez sen- bo dziecko jest bardziej znieczulone.
        Piersi mają być miękkie w czasie ustabilizowanej laktacji, ale jak mniemam widzisz różnicę w stosunku do poprzedniego miesiąca. Laktacja ci nie siądzie, tylko dostosuje się do potrzeb malucha, a te są, jakie są. Sprawdź przyrosty, jeśli się mieścisz w granicach normy na 6. miesiąc, o nic się nie bój- dziecko samo reguluje potrzeby.

A Może kaszki ją nasycają? To wcale nie jest jedzenie "nic", są gęste i jakiś czas się je trawi. Ale to przecież dobrze!

Jeśli masz ochotę pobudzać laktację, to oczywiście ściągaj i zrób na przykład kaszkę na swoim mleku, albo zamrażaj. Ale przede wszystkim sprawdź wagę, jeśli jest okej, to spokojnie karm jak dziecię potrzebuje.

• Gość: ania Re: Cyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.14, 21:22
          Ale czemu odrazu taka roznica w ilosci mleka .Jeszcze w pon cyce byly pelne mleko super malej wplywalo a od wczoraj miekkie,wiotkie i widze roznice w ssaniu a i lykaniu malej .W nocu owszem chce czesto ale ona raczej do dalszego spania chce bo pic pije zaledwie pare lyczkow i zasypia takze ani jedno karmienie nie jest takim jakim bylo wczesniej wiec tym sie martwie .
          Waga malej 2 tyg temu byla 7240 w pieluszce ,w pon mamy szczepienie wiec zobaczymy czy bd jakis przeyrost wagi .
          Kaszki zjada raptem 60-80 "sinlak",potem cyc jest do drzemki a wiec po 2-3godz a i nieraz w ogule go nie chce wiec oszukuje ja smokiem i dopiero wkladam cyca wiec popije troche .
          Od samego poczatku mam pod gorke :(ciagle zastoje ,zapalenia,kryzysy a wiec i moze teraz to tez kryzys?!

• mamusiaalicyjki Re: Cyc 29.01.14, 18:37
      tak sobie teraz przeglądam forum i zainteresował mnie tytuł CYC więc zeszłam, a tu prosze historia prawie jak moja, i na końcu wątku kaszka sinlac, proszę poczytaj sobie mój post i odpowiedzi dziewczyn, może to CI pomoże:)
      forum.gazeta.pl/forum/w,570,149184274,149184274,rozszerzylam_diete_i_corcia_nie_chce_pic_.html
    • yumemi Re: Cyc 29.01.14, 18:47
      > Obiadki i kaszke je w miare ladnie tzn diete rozszerzamy od 5m ale jeszcze nie
      > przekonala sie do jedzenia tak jak inne dzieci .

A ile tego dostaje? Bo taki maluch powinien dostawac bardzo niewielkie ilosci,tyle co sam lapkami zje, np warzyw gotowanych na parze. Jesli dostaje za duzo jedzonek, moze miec to wplyw na karmienia i na laktacje/
      Troche brzmi jakby byc moze za duzo jedzonek, za szybko i stad dziecko sobie nie bardzo z tym radzi. Jakie te obiadki i kaszki dostaje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka