Dodaj do ulubionych

Zatkany kanalik

18.02.14, 20:15
Mój syn ma półtora tygodnia. Karmię go wyłącznie piersią. Od kilku dni, w lewej piersi zauwazyłam coś dziwnego. Po środku brodawki mam taką białą kropkę, wielkości łebka od szpilki. Wygląda to trochę jakby odrobina mleka została w kanaliku i nie mogła się wydostać. Nie jestem w stanie tego "wycisnąć" ani wymasować. Kiedy naciskam otoczkę z piersi leci mleko ale nie z tego konkretnego miejsca.

Na początku nie wiązało się to z żadnymi dolegliwościami ale dziś to miejsce zaczęło mnie lekko boleć. Boję się, że jak tak dalej pójdzie to będzie boleć bardziej.

Będę wdzięczna za rady jak odblokować ten kanalik.
Obserwuj wątek
    • Gość: oliwka Re: Zatkany kanalik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.14, 14:12
      JA tez mialam cos takiego i kazano mi kupic sterylna igle w aptece i delikatnie przekuc robilam to kilka razy gdyz jedno przekucie nic nie dawalo dopiero za ktorym razem kropka zniknela .
      Moze poleciec troszke krwi ale wystarczy przetrzec spirytusem .
    • malwina.okrzesik Re: Zatkany kanalik 19.02.14, 14:46
      przekłuwanie kpęchęrzyka radziłabym traktowac jako ostateczność
      na razie proponuję robić ciepłe okłady na brodawkę prze karmieniem, przystawiać malucha w innej pozycji niż dotychczas
      • bathilda Re: Zatkany kanalik 19.02.14, 14:53
        Dziękuję, spróbuję. Przyznaję, że przekłuć już też próbowałam, wydawało się, że "coś" jest tuż pod powierzchnią. Ale kiedy nie dało to efektu więcej nie próbowałam.
        • Gość: BB Re: Zatkany kanalik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.14, 18:07
          Ja to białe wysinęłam jak "pryszcz" i od razu się odetkało. Ale wcześniej była ciepła kąpiel.
          • mamisza Re: Zatkany kanalik 30.05.14, 12:19
            Hej! Mam dokładnie ten sam problem - biała kropka na brodawce i zastoje w jedej części piersi. Pojawiło się to kiedy zaczęłam ograniczać pierś mojemu roczniakowi. Niczym nie mogę tego odciągnąć, a młody też nie chce ssac tej piersi dłużej niż minutę bo nic mu nie leci. Mnie boli coraz bardziej pierś. Nie sądziłam że coś takiego się wydarzy przy tak dużym dziecku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka