IP: *.olsztyn.mm.pl 22.02.16, 22:51
Witam, od kilku tygodni zmagań się z takim problem. Synek 2 marca kończy 3 m-ce. Z karmieniem mieliśmy problem od początku. Przystawiany nie chciał robić tzw rybki, ale jakoś to przelknelam bo ładnie przybiera nawet aż za ładnie :-) przy karmieniu prezyl i wyginal się zawsze. Teraz possie nawet nie 10 min i sie wscieka. Odbijam i ponownie przystawiam i jest dobrze tylko chwilę. Po zjedzeniu nie jest marudny Nie wiem jak teraz przybiera dawno go nie wazylam. Chciałam sprawdzić ile mleka mi zostaje i ściągnęłam, było aż 80 ml. Dałam je małemu i wypił je ze smakiem. Czuje że po kamieniach piersi są jeszcze pełne. I tu pojawia się moje pytanie. Czy mały się najada? Bo przecież nie będę go po każdym karmieniu dopasala jeszcze butla. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Niuniek3 Re: Karmienie IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.16, 23:44
      Sprawdź wagę. Zobaczysz. Tylko to jest miarą.
    • yumemi Re: Karmienie 23.02.16, 07:00
      Ale po co ta butla? Licza sie tylko przyrosty wagowe a nie ile z butli zje :-) Z butli leci mleko samo wiec pewnie sie dziecię z lekka przejadło.
      Oczywiscie nie ma czegos takiego ze 'odciągamy aby w sprawdzić ile w piersiach zostało' bo w piersiach pokarm produkuje sie cały czas podczas karmienia :-) Tak jakbyś chciała sprawdzac ile wody w kranie zostanie.
      Ale niestety jesli zaczniesz z butelka to wtedy owszem moga problemy zaczac typu dziecko odmawia piersi etc.

Smoczka nie ssie? Jak czesto sa karmienia?
      Bez przyrostow wagowych nie da sie nic powiedziec.
      • kasiawislocka Re: Karmienie 23.02.16, 13:34
        Dziewczyny mają rację - jeśli dziecko ładnie przybiera, to nie musisz się martwić. To mi wygląda na kolejny skok rozwojowy, ale może zajrzyj na fanpage "Mleko Mamy Rządzi" na facebooku, tam Ci na pewno fachowo doradzą, co robić z tym prężeniem się :). Tymczasem powodzenia i cierpliwości życzę :)
    • ona1983.10 Re: Karmienie 23.02.16, 12:29
      Robisz wam krzywde podajac butle - tskie sa efekty butli i smoczkowania dziecka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka