Dodaj do ulubionych

Pochwalę się

08.03.16, 22:09
Od tygodnia mam na stanie drugiego ssaka. Jak starszy syn traktował piersi jako tylko jedzenie, tak musi być równowaga w przyrodzie i młodszy syn jest klasycznym cycozwisem jak najdzie go ochota na maraton. W szpitalu spałam tylko wtedy, gdy miał pierś w buzi, ewentualnie przy buzi. Nie wiem jeszcze ile dokładnie przybiera, ale jestem pewna, że sporo. Już zaczynam odkładanie ubranek. Trawi prawie bezresztkowo w stosunku do tego ile wydalał starszy. Od wagi spadkowej w 2 dobie przybrał w ciągu doby 100 g i podczas ważenia położna zdziwiła się, że nabrał tyle w ciągu doby. Na to ja jej odpowiedziałam, że jest jakiś pozytyw poprzedniej nocy i obie zaczęłyśmy się śmiać :) No i generalnie jest spokojniejszy niż starszak, więc jest naprawdę ok.
Obserwuj wątek
    • jak-kania-dzdzu Re: Pochwalę się 08.03.16, 22:29
      Gratulejszyn Ela :) Właśnie o Tobie ostatnio myślałam, czy już urodziłaś, bo trochę Cię było mniej na forum. No to powodzenia, dużo snu, mało zazdrości braterskiej i bezproblemowego kp i pisz co jakiś czas co tam u Was :D
    • marcik844 Re: Pochwalę się 09.03.16, 07:58
      Gratulacje małego człowieka :)
    • kamagama Re: Pochwalę się 09.03.16, 11:11
      Super,gratulacje?? a jak starszak reaguje? U nas najpierw była zazdrość starszej o młodsza,a teraz jest zazdrość mlodszej o starszą ??
      • ela.dzi Re: Pochwalę się 09.03.16, 13:38
        Byłam pewna, że będzie ciężko, ale póki co odpukać jest naprawdę super. Starszy przyjął młodszego bez problemu, zaczepia go i całuje. Czasem tylko jest lekko zazdrosny, gdy akurat czegoś chce akurat od tego rodzica, który zajmuje się maluchem, ale i tak nie jest źle.
        • melancho_lia Re: Pochwalę się 09.03.16, 15:48
          Ja takze serdecznie gratuluję. ??
          Niech duży rośnie ;)
    • indjanek Re: Pochwalę się 09.03.16, 15:57
      Gratulacje :)

a w jakim wieku jest starszak?
      • ela.dzi Re: Pochwalę się 09.03.16, 16:16
        2 lata i 3 miesiące.
    • ela.dzi Re: Pochwalę się 09.03.16, 16:16
      Dzięki wszystkim :)
    • Gość: kora Re: Pochwalę się IP: *.gemini.net.pl 09.03.16, 17:38
      Gratulacje!! :))
    • panizalewska Re: Pochwalę się 09.03.16, 19:48
      Gratulacje!! Sto lat Elu Waszej całej rodzinie :)
    • rulsanka Re: Pochwalę się 09.03.16, 22:10
      Gratulacje i powodzenia :)
    • yumemi Re: Pochwalę się 10.03.16, 07:13
      Gratulacje!!
    • kjut Re: Pochwalę się 10.03.16, 09:05
      No brawo, brawo! Powodzenia ;)
    • anagat1 Re: Pochwalę się 10.03.16, 21:12
      Gratulacje:) Super roznica wieku! Powodzenia!
    • kjut Re: Pochwalę się 10.03.16, 21:38
      To ostatecznie nie wbilas sie na 29 lutego? :D
      • ela.dzi Re: Pochwalę się 11.03.16, 12:50
        No nie udało się, skubaniec nie chciał wychodzić :) nie zagram w totka ;)
    • dor1s Re: Pochwalę się 13.03.16, 17:48
      Gratulacje! Dużo radości i zdrowia dla maluszka, a dla mamy spokoju i odpoczynku :)
    • ela.dzi Re: Pochwalę się 14.03.16, 14:13
      No to powiem jak to wygląda wagowo. Jestem rozczarowana, bo w ciągu 10 dni mały przybrał 'tylko' 500 g :) Na tyle ile się karmimy spodziewałam się co najmniej kilograma :) Szczerze życzę każdej mamie takiego dziecka, nie czuję, że mam noworodka w domu. W nocy ma znośne przerwy między karmieniami, da się wypocząć i poświęcić czas starszemu, który potrzebuje sporo uwagi. Ciekawe kiedy się młodzianowi odmieni, pewnie zaraz po tym jak matka zaczęła go tak zachwalać ;)
      • ela.dzi Re: Pochwalę się 14.03.16, 14:47
        Dorzucę jeszcze coś co mnie pozytywnie zaskoczyło. Mianowicie w obecnych książeczkach zdrowia są siatki centylowe WHO. Wreszcie wg książeczki mój starszy jest w szerokiej normie a nie na granicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka