IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 15.09.16, 13:11
Kobitki co podawać 7 mieaiecznemu dziecku do jedzenia? Prócz piersi maluch nic nie chce jeść słoików nie toleruje ani obiadkow ani deserów.ostatnio dałam od siebie ziemniaka to coś podziubala ale i tak sądzę że to bardzo mało.nie wiem co gotować mam.poradzcie coś jestem młoda mama i nie wiem a martwię się gdyż od innych mam słyszę że ich dzieci wszystko jedzą a moja nic 😕
Obserwuj wątek
    • deep_core_blue Re: dieta 15.09.16, 19:42
      Wyluzuj. Dziecko ma kolejne pół roku na naukę jedzenia. Mleko to dalej podstawa żywienia.
      Czy dziecię siedzi samodzielnie, prosto? Albo z lekkim podparciem, ale prosto, a nie leje się na boki i nie ryje dziobem w blat? Jak tak to możesz dawać warzywa uduszone na miękko w kawałkach na blat i młodzież sama sobie sięga. Uduszone na maśle, albo ugotowane na parze, polane masłem, oliwą, innym tłuszczem.
      Owoce w cząstkach do łapki. Skrobane jabłko na łyżeczce. Przecież to dopiero początki są, nie musi jeść jakiś ogromnych ilości.
      Ziemniak od Ciebie z talerza super. Dziecko widzi, że mama to je, znaczy, że nie trujące ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka