Dodaj do ulubionych

problem z dziąslami

02.10.04, 22:10
witam
i proszę o radę
karmię moje Szczęscie już prawie 9 miesięcy
jestem na diecie bezmlecznej, unikam też innych najczęstszych alergenów
dużo schudłam, a niedawno pojawił się problem z dziąslami - trochę krwawią
przy myciu, mam odsłoniete szyjki zębowe, co stwarza pewien dyskomfort
łykam maternę 1x1, calcium gluconicum 2x2, wit.C 1x1, myję zęby elmexem
zielonym
co mogę zrobić, aby poprawić stan dziąseł?
z góry dziękuję za rady

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • monika_staszewska Re: problem z dziąslami 06.10.04, 15:55
      Myślę, że problem z dziasłami warto omówić ze stomatologiem. Nie sadzę, by Pani
      problemy miały zwiazek z laktacją czy z bezmleczną dietą.
      pozdrawiam
      monika staszewska
    • tynka11 Re: problem z dziąslami 19.10.04, 18:04
      a mozejednak karmienie piersia i problemy z dziaslami maja cos wspolnego??? od
      9 tygodni karmie piersia rowniez jestem na diecie bezmlecznej! przyjmuje wapń i
      witaminy i z moimi dziasłami też dzieje sie nie za dobrze!!mam podobne objawy
      poodsłaniane szyjki zębów- stwarza to "lekki" dyskomfort podczas mycia zębów
      dodam że używam najlepszych past do zębów, regularnie odwiedzam stomatologa i
      wcześniej nie mialam takich problemów więc może jednak jest jakiś związek??
      • kasperek Re: problem z dziąslami 20.10.04, 09:36
        Moje drogie mamy
        Też jestem mamą, ale karmię już 13 miesięcy. Od początku karmienia ( a nawet
        jeszcze w ciąży) moim udziałem stały sę opisywane przez was problemy.Moja
        dentyska (bardzo dobra) powiedziała mi, że ma to związek z poziomem hormonów w
        czasie laktacji. A oto sposoby, które mi pomogły, zwlaczyć krawienie z dziąseł
        i paskudne stany zapalne: Pasta Lakalut Active( rewelacja!!!)maść Bajkadent,
        przemywanie stanów zapalnych wodą utlenioną a na wielkie bóle bardzo
        pomaga "dziecięcy" calgel. Nadmienię, że bardzo regularnie odwiedzam dentystę i
        regularnie też mam zdejmowany kamień z zębów. Także owe stany zapalne nie mają
        nić wspólnego z zaniedbaniem. Pojawiają się niezależnie. Trzymajcie się,
        pozdrawiam ciepło!!!!Mama Zuzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka