Dodaj do ulubionych

Travogen czy można przy kp?

IP: *.146.204.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.04.18, 14:15
Proszę o pomoc. Dostałam lek na receptę z jednoczesną informacją, że nie mogę przy stosowaniu kp. Mam zmiany skórne na rękach i twarzy. Mam stosować przez 5 dni 2x dziennie. Młody 22 mce. Nie chciałabym jeszcze go odstawiać. W dzień mogę nie karmić ale nocki jeszcze pije kilka razy.
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: Travogen czy można przy kp? 16.04.18, 23:41
      Praktycznie nie wchłania się do krwi, stosuj na zdrowie.
      • Gość: Szuga Re: Travogen czy można przy kp? IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.18, 07:33
        Dziękuję za odpwowiedź. Ja dokopałam się do info, że izokonazol w znikomym stopniu przenika do krwi, ale ta pani doktor kilkakrotnie podkreślała, że kategorycznie nie można. Dla mnie trochę nielogiczne.
        • rulsanka Re: Travogen czy można przy kp? 17.04.18, 11:29
          Bo lekarze się nie znają i w rezultacie mówią tak, jak im wygodnie lub ma takie widzimisię. Na przykład nie odpowiada mu fakt, że długo karmisz...
          Poza tym w ulotce leku jest napisane jak byk: "jeśli lekarz zadecyduje o stosowaniu leku Travogen przez kobietę karmiącą piersią, nie należy stosować go w okolicy sutków, w celu zapobieżenia spożyciu leku przez dziecko"
          Czyli jest to w sumie rzadka sytuacja, gdy ulotka leku dopuszcza karmienie piersią. Zazwyczaj w związku z zakazem badań leków na kobietach ciężarnych i karmiących, ulotki wykluczają karmienie piersią, nawet przy bezpiecznych lekach.
          Poza tym sam lek wg ulotki może być stosowany we wszystkich grupach wiekowych, łącznie z niemowlętami....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka