mysio-pysio 29.03.05, 21:00 Drogie mamy, swego czasu pani Monika podawala prywatnie "przepis" na walke z hemoroidami, czy ktoras z mam moglaby sie ze mna podzielic tym przepisem na privie? dzieki! a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajakielka Re: HEMOROIDY 29.03.05, 22:02 Hej, jestem na forum od niedawna, nie znam więc przepisu pani Moniki. Mam jednak wypróbowany swój- zapożyczony od koleżanki, ale sprawdził się w 100%! Po ciąży i po porodzie miałam ogromne hemoroidy i po zastosowaniu kuracji w ciagu 3 dni zniknęły. Jeśli jestes zainteresowana opiszę co i jak. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krolisia Re: HEMOROIDY 30.03.05, 10:27 Ja tez jestem zainteresowana.Moj adres:krolisia@web.de Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda5 Re: HEMOROIDY 30.03.05, 12:02 JA rownieź poprosze na adres gazetowy gryzelda5@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mysio-pysio do ajakielki 30.03.05, 12:29 jestem bardzo zainteresowana, prosze, napisz na mail gazetowy, pozdrawiam goraco, a Odpowiedz Link Zgłoś
mysio-pysio do ajakielki 30.03.05, 12:38 tak, bardzo poprosze o przepis, dziekuje! a Odpowiedz Link Zgłoś
situsia Re: do ajakielki 30.03.05, 15:03 Ja też bardzo chciałabym poznać ten przepis(mail gazetowy) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 Re: do ajakielki 30.03.05, 22:17 No to i ja poproszę bo dokuczaja mi juz cholernie! Odpowiedz Link Zgłoś
boggusia Re: HEMOROIDY 01.04.05, 21:21 Hej, jeśli mogę prosić o ten przepis...bichu2@wp.pl. Próbowałam metody p. Moniki i nie bardzo mi pomógł, więc może to cos innego. A tak w ogóle, skoro jest tyle chetnych, to opisz go na forum i juz.... nie ma się czego wstydzić.... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakielka Re: HEMOROIDY 01.04.05, 23:54 Witam! Zgodnie z sugestią koleżanki podaję „przepis na hemoroidy”. Trzeba kupić w aptece: watę i ciekłą parafinę. Z waty uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego z takim małym „dzyndzelkiem” (do trzymania za niego). Kulki te zamocz w ciekłej parafinie i wyłóż na folii aluminiowej do zamrażalnika. Po kilku godzinach są gotowe. Obłóż nimi hemoroidy dookoła (bieliznę zabezpiecz podpaska lub wkładką). Gdy już nie będziesz czuła zimna możesz je wyciągnąć. I powtórz zabieg co 3 godziny kilka razy w ciągu dnia i tak przez 2- 3 dni. Ja już przed ciążą i w ciąży miałam hemoroidy, nie znałam jednak tego sposobu. Wypróbowałam go na sobie kilka dni po porodzie (już nic innego nie pomagało- mam na myśli maści wszelkiego rodzaju a hemoroidy były wielkości dużej mandarynki). I pomogło. Potem powtórzyło się jeszcze raz (z mojej winy- po zatwardzeniu). Piję regularnie kompot z jabłek, jem owoce z kompotu i naprawdę jest ok. Życzę wszystkim powodzenia w walce z tą niemiłą przypadłością. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: HEMOROIDY 30.03.05, 22:42 ja też proszę o Twój przepis Natalia nataliamackowiak@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś