Dodaj do ulubionych

Odciagniety pokarm

02.06.05, 19:33
Witam
Jestem bardzo niedoswiadczona mama szesciodniowego szkraba
Z racji tego ze moje brodawki sa bardzo popekane chcialabym karmic maluszka
odciagnietym pokarmem.Czy pokarm odciagniety bezposrednio do butelki nalezy
jeszcze podgrzewac?jesli tak to do jakiej temp.i w jaki sposob jesli nie
posiadam podgrzewacza.
Obserwuj wątek
    • julka76 Re: Odciagniety pokarm 04.06.05, 11:27
      Aneto!
      Byc moze juz znalazlas odpowiedz na swoje pytanie i moj post nie ma juz
      sensu.Odpisuje Ci jednak, bo bylam w takiej samej jak Ty sytuacji. tez mialam
      popekane brodawki w kilka dni po porodzie i tez sciagalam pokarm, ba! sciagam
      do dzis! moj Gustek ma piec miesiecy. Pokarm podgrzewam zawsze, poniewaz traci
      on naturalna temp.podczas sciagania, ktore troche trwa (dzis zajmuje mi to 10-
      15 min , ale na poczatku nawet 40 min. z jednej piersi), robie to recznie ;-(.
      Podgrzewam do temperatury pokojowej (maluszki podobno wola nawet bardziej
      letnie niz cieple), sprawdzam na wewnetrznej stronie nadgarstka, tez nie uzywam
      podgrzewacza, tylko rondelka z woda, do ktorego wstawiam butelke. Na poczatku
      podgrzewalam pokarm w mikrofalowce, dzis wiem,ze robilam blad, bo podobno
      zabijalam w ten sposob to, co w naturalnym pokarmie dla dzidziusia
      najlepsze.Tak powiedziala mi pielegniarka w gabinecie pediatrycznym. Ja jednak
      robilam tak, bo wyczytalam, ze takie podgrzewanie jest dozwolone, o ile uwaza
      sie na temperature, bo mikrofalowka podgrzewa nierownomiernie. Niestety nie
      dotyczy to naturalnego pokarmu, ale sztucznego.

Pozdrawiam Cie, zycze powodzenia w leczeniu brodawek, mi to zajelo ponad
      miesiac, bo jak tylko podleczylam, to po 4-5 karmieniach, problem pojawial sie
      znowu. Karmilam potem z powodzeniem do 3 miesiecy, ale pokarm slabo lecial i
      Gustek nie wypijal wszystkiego, choc ciagle byl glodny, wiec musialam dokarmiac
      i i tak po karmieniu sciagac. Potem zrobilo mi sie zapalenie piersi!
      (straszne), zaraz potem wrocilam do pracy, Gustek w ciagu miesiaca odzwyczail
      sie od cycusia, ale ciagle sciagam i zazdroszcze mamom, ktore nie musza tego
      robic.

Julka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka