Dodaj do ulubionych

proste pytanie o kawe Inke

20.06.05, 16:57
Czy mazna ją pic gdy sie karmi dziecko? a jesli nie to dlaczego, bo przeciez
tam są tylko zboża i buraki... a jesli mozna to w jakich ilosciach?
Obserwuj wątek
    • tasia24 Re: proste pytanie o kawe Inke 20.06.05, 21:54
      Ja piję kawe Inke i karmię moja 2,5 tygodniową córunie.Wydaje mi sie ze mozna
      ją pić tymbardziej ze serwowali ja w szpitalu kiedy urodziłam Oliwkę.Ale na
      100% będę wiedziała w środę-zapytam o to położną wiec jeśli chcesz to chętnie
      się z Tobą podzielę tą informacja tylko napisz na mój adres mailowy gazety jak
      przekazać Ci tą informacje.
      • pelczarka Re: proste pytanie o kawe Inke 21.06.05, 14:22
        Tasiu, Moj synek ma 2 tygodnie, to prawie jak twoja corka... moze napiszesz mic
        os wiecej na temat diety swojej na adres gazetowy, bardzo prosze. Mamy dzieci
        prawie w tym samym wieku, to moze bysmy sie podzileily doswiadczeniami...???:)
        pozdrawiam Ania
    • inaas Re: proste pytanie o kawe Inke 20.06.05, 22:33
      moja córa ma już prawie 3 mieś. i ja piję inkę od początku bez żadnych
      ograniczeń,tylko zaprawiam ją mlekiem. ani razu nie miałyśmy problemów z kolką
      więc chyba nie szkodzi!
    • viviene12 Kawa zbozowa 21.06.05, 11:39
      (malzkaffee)jest w niemczech nawet zalecana na pobudzenie laktacji - tak samo
      zreszta jak piwo karmelowe (karamalz = tak jak polskie okocim karmi),
      produkowane z podobnych skladnikow. Uwazac trzeba jedynie na mleko krowie na
      ktorym je robisz, lub ktore dodajesz do inki (jesli inke rozpuszczasz w wodzie),
      bo to ono moze powodowac bole brzucha zu dziecka - oglonie mowia, zeby nie pic
      wiecej niz 1/4 - 1/2 l. mleka (i jego przetworow) na dzien.

Mozna nawet pic normalna kawe, tyle ze w rozadnych ilosciach i najlepiej zaraz
      po karmieniu, po ok. 2-3 godzinach nie przenika juz do pokarmu. Ja pilam i pije
      od poczatku ze 2 filizanki z rana, tyle ze niezbyt mocnej - inaczej bylabym
      nieprzytomna:-)

Pozdrawiam serdecznie
      viviene12
    • asia9946 Re: proste pytanie o kawe Inke 21.06.05, 21:55
      ja pije inke w nie oraniczonych ilosciach, a kawki naturalne zaliczam w ilosci
      2, slabe bo slabe, ale zaliczam :)
      pozdrawiam J
      aaa i puszeczka coli tez zostaje zaliczona, tak sie przyzwyczailam , ide na
      spacer i kupuje sobie puszeczke
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka