pelczarka 20.06.05, 16:57 Czy mazna ją pic gdy sie karmi dziecko? a jesli nie to dlaczego, bo przeciez tam są tylko zboża i buraki... a jesli mozna to w jakich ilosciach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tasia24 Re: proste pytanie o kawe Inke 20.06.05, 21:54 Ja piję kawe Inke i karmię moja 2,5 tygodniową córunie.Wydaje mi sie ze mozna ją pić tymbardziej ze serwowali ja w szpitalu kiedy urodziłam Oliwkę.Ale na 100% będę wiedziała w środę-zapytam o to położną wiec jeśli chcesz to chętnie się z Tobą podzielę tą informacja tylko napisz na mój adres mailowy gazety jak przekazać Ci tą informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pelczarka Re: proste pytanie o kawe Inke 21.06.05, 14:22 Tasiu, Moj synek ma 2 tygodnie, to prawie jak twoja corka... moze napiszesz mic os wiecej na temat diety swojej na adres gazetowy, bardzo prosze. Mamy dzieci prawie w tym samym wieku, to moze bysmy sie podzileily doswiadczeniami...???:) pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
inaas Re: proste pytanie o kawe Inke 20.06.05, 22:33 moja córa ma już prawie 3 mieś. i ja piję inkę od początku bez żadnych ograniczeń,tylko zaprawiam ją mlekiem. ani razu nie miałyśmy problemów z kolką więc chyba nie szkodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 Kawa zbozowa 21.06.05, 11:39 (malzkaffee)jest w niemczech nawet zalecana na pobudzenie laktacji - tak samo zreszta jak piwo karmelowe (karamalz = tak jak polskie okocim karmi), produkowane z podobnych skladnikow. Uwazac trzeba jedynie na mleko krowie na ktorym je robisz, lub ktore dodajesz do inki (jesli inke rozpuszczasz w wodzie), bo to ono moze powodowac bole brzucha zu dziecka - oglonie mowia, zeby nie pic wiecej niz 1/4 - 1/2 l. mleka (i jego przetworow) na dzien. Mozna nawet pic normalna kawe, tyle ze w rozadnych ilosciach i najlepiej zaraz po karmieniu, po ok. 2-3 godzinach nie przenika juz do pokarmu. Ja pilam i pije od poczatku ze 2 filizanki z rana, tyle ze niezbyt mocnej - inaczej bylabym nieprzytomna:-) Pozdrawiam serdecznie viviene12 Odpowiedz Link Zgłoś
asia9946 Re: proste pytanie o kawe Inke 21.06.05, 21:55 ja pije inke w nie oraniczonych ilosciach, a kawki naturalne zaliczam w ilosci 2, slabe bo slabe, ale zaliczam :) pozdrawiam J aaa i puszeczka coli tez zostaje zaliczona, tak sie przyzwyczailam , ide na spacer i kupuje sobie puszeczke Odpowiedz Link Zgłoś