Dodaj do ulubionych

często budzi się w nocy

12.08.05, 21:46
Kinga ma skończone 8 miesięcy. Karmię ją jeszcze głównie piersią. Oprocz
pierdsi dostaje kaszkę ryżową z deserkiem owocowym przed południem,
soki,herbatke,czasem sucharki,biszkopty lub tez gotowane warzywa. Zupki jada
sporadycznie,bowiem je wypluwa zarówno sloikowe,jak i gotowane przeze mnie.
Nie ma jeszcze zebów. Od ponad tygodnia w nocy budzi się co godzina lub nawet
częściej domagając się piersi. Wcześniej spała nawet do 9 godzin w kawałku.W
ciągu dnia sypia dwukrotnie po ok1,5 godz. Czy to ząbkowanie,czy też może
głód? Choć sprawia wrażenie,ze budząc sie w nocy chce bardziej possać niż
najeść się.
Obserwuj wątek
    • mama_kotula Re: często budzi się w nocy 13.08.05, 00:47
      Witam, moja Ania (w tej chwili 10,5 miesiąca) miała dokładnie tak samo i
      niestety ma do tej pory. Już pięknie spała prawie całą noc, aż tu nagle...
      Masakra, zasypia tylko z cyckiem w buzi, odrzuca wszelkie gumowe atrapy cyca.
      Wydaje mi się, że chce possać, bo raz (cud!) wypiła przed spaniem prawie 200
      gęstej kaszy, potem oczywiście doprawiła maminym mleczkiem (była tak napchana,
      że miała odruch wymiotny :-)). I obudziła się po 3 godzinach, czyli bez zmian...
      Pozdrawiam
      • gusia38 Re: często budzi się w nocy 13.08.05, 21:50
        Witam,dzięki za reakcję. Zastanawiam się, czy może ma to związek z ty,iż
        wróciłam do pracy,jak też przeprowadziliśmy się?Nie wiem już sama. Gdy mnie nie
        ma, Kinga jest z ciocią i babcią.Może po prostu ma taki charakterek. Jestem tym
        oooookropnie zmęczona.Co noc mam nadzieję,że może pośpi dłużej.A jak pani sobie
        z tym radzi?
    • olcia1 Re: często budzi się w nocy 17.08.05, 22:22
      Gusia, tez mam ten problem. Synus ma 6m i 1 tydzien, 2 tyg temu wrocilam do
      pracy ale problem zaczal sie jakies 3 tyg po wyjezdzie weekendowym do rodziny,
      kiedy to zostawialismy Malego z dziadkami prawie caly dzien. Maly wczesniej
      spal juz od ok 20:00 do 4-5 rano ciurkiem a po weekndzie spi do 24:00-1:00 a
      potem biegam do niego bezustannie do 5, kiedy to zabieram go do lozka i sie
      uspokaja i spi czasami i do 8-9. Podejrzewam, ze po prostu synusiowi brakuje
      mamy. Wspolnie spedzany czas skurczyl sie drastycznie i mam teorie, ze Maly
      nadrabia stracony czas w nocy. Jestem troche skolowana, bo tez czuje, ze jestem
      z dzieckiem malo czasu i nawet lamie sie czy nie wziac go juz wczesniej do
      naszego lozka, tzn. jak sie obudzi o 1 a nie latac parenascie razy do 5 ale tu
      z drugiej strony nacisk na samodzielne zasypianie w lozeczku itp.
    • joannanb Re: często budzi się w nocy 24.08.05, 14:09
      Witajcie moje bliźniaki mają 7 miesięcy i budzą się na karmienie co 2,5
      godz.Jedzą już kaszke, owoce i warzywa.Nie chcą nic pić poza mlekiem.Nie
      pracuję spędzam z nimi całe dnie więc raczej nie powrót do pracy jest głównym
      powodem.Słyszałam też opinię, że gdy dzieci osiągają nawe umiejętności mają
      problemy ze snem ale to chyba też nie to.W ciągu siedmiu miesięcy tylko kilka
      razy spały po 4 godz poza tym tylko Zosia raczkuje Oskar nie nauczył się
      niczego nowego.Podawanie im smoczka nie pomaga po 2,5 godz wycie do
      kwadratu.Butelki nie znają.Ja wkrótce będę odstawiała je od piersi gdyż padam z
      wyczerpania.Po nieprzespanej nocy czeka mnie dzień z maluchami i 5 letnią
      córeczką,która jest równie wymagająca jak jej rodzeństwo.Ząbkują więc ostatnio
      nie wiem wogóle co to sen.Pozdrawiam i życzę przespanych nocy.
      • gandzia13 Re: często budzi się w nocy 25.08.05, 22:24
        dziewczyny mam ten sam problem od przeszlo 8 miesiecy:)nikus budzi sie co 2-3
        godzinki.probowalam wszystkiego,przyglodzic,nakarmic kilka razy przed
        snem ,zagescic kaszka, kleikiem i nic,dalej to samo.ja rowniez nie pracuje i
        caly dzien spedzam z nikusiem i moim drugim synkiem.nie jest to tez spowodowane
        zabkowaniem,bo budzi sie tak od urodzenia.jestem juz tym strasznie
        zmeczona.chcialam go przerzucic na sztuczne mleko,moze sie nie najada.co noc
        obiecuje sobie ze w nocy dam mu sztuczne,ale jak pomysle ze musze isc do kuchni
        szykowac,ze maly moze sie rozbudzic to sie poddaje i daje cycusia:)wiec chyba
        nie pozostalo mi nic innego jak przeczekac,w koncu kiedys z tego wyrosnie:)
        ostatnio jak go polozylam o 21 tak obudzil sie dopiero o 2:)zycze tak wam jak i
        sobie cierplwosci;)
    • gandzia13 Re: często budzi się w nocy 25.08.05, 22:32
      nie wiem ile zjadaja wasze maluchy,ale ja widze po swoim ze choc sie najada to
      jak na swoj wiek malo je.patrzac na przepis na mleku sztucznym powinien zjadac
      210 ml,kilka razy odciagnelam swoj pokarm zeby sprawdzic,i wiecej niz 90 ml nie
      zjadl.wiec ja podejrzewam ze szybko robi sie glodny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka