Dodaj do ulubionych

mleko jak woda

02.11.05, 08:56
mam bardzo mało treściwe mleko, moja córeczka traktuje go jak herbatkę nie
jak pokarm stały, co robić?? co jeść??

zdecydowałam sie na odciąganie może to ma znaczenie? ale ja bardzo chcę
karmić własnym mlekiem, i chcę by córcia przybywała na wadze.
Ratunku! Pomóżcie!!

z góry dziękuję
Kinga
Obserwuj wątek
    • aga55jaga Re: mleko jak woda 02.11.05, 09:27
      wiesz musisz napisać trochę więcej o swojej córeczce. W jakim jest wieku i czy
      prawidłowo przybiera na wadze oraz co to znaczy

"mam bardzo mało treściwe mleko, moja córeczka traktuje go jak herbatkę nie
      > jak pokarm stały, co robić?? co jeść?? "?
      • allplayer Re: mleko jak woda 02.11.05, 10:18
        moja Agniesia ma 6 tygodni! w szpitalu ponieważ byłam po cc nie chciala sie
        chwycić piersi, próbowałam przez kapturki ale i tak jej za bardzo nie szło
        więc zaczęłam odciągać pokarm. Wydaje mi się że jest mało treściwe, bo córcia
        zjada 120-150 ml z butelki (czyli teoretycznie tyle ile powinno jej wystarczyć
        na posiłek) a ona po zjedzeniu butelki dalej otwiera dziubek.
        a czasem gdy jednak brzuszek się napełni, to budzi sie za 2 godziny i znów jest
        głodna!

jak wróciłam ze szpitala to poszłam ją zważyć gdy miała 3 tygodnie, przybrała w
        dwa tygodnie 410 g a potem w 4 tygodniu 300g ale wtedy dokarmiałam ją bebilonem
        jedną butelkę dziennie do spania!
        może panikuję, ale jakoś tak mi sie wydaje!
        • jakw Re: mleko jak woda 02.11.05, 13:23
          410 g w 2 tygodnie to bardzo dobry przyrost wagi. 300g na tydzień to chyba aż za
          dużo. A jedzenie w 2 godziny po ostatnim posiłku (na mleku piersiowym) w tym
          wieku jest normalne.
    • maff1 Re: mleko jak woda 02.11.05, 09:47
      na jakiej podstawie wnioskujesz że Twoje mleko jest "mało tresciwe" ?
      robiłaś badanie składu swojego mleka? bo jesli tak sadzisz na podstawie oceny
      wzrokowej i porównania z mlekiem krowim to z całą pewnością jesteś w błedzie.
      Nie istnieje pojecie niskokalorycznego mleka lub mało tresciwego. Mleko kobiece
      swoim wyglądem rózni sie od mleka krowiego lecz jesli chodzi o skład jest w
      pełni wartościowe - bez wzgledu od której mamy pochodzi. Jeżeli Twoja dieta
      jest uboższa w jakiś składnik potrzebny do mleka, to skład zostanie uzupełniony
      kosztem Twojego organizmu. (stąd nasze mamy wspominają ze z powodu karmienia
      piersią straciły ząb)
      Na tomiast być może Twoim problemem jest to czy Twoja mala najada sie.
      To mozesz stwierdzic systematycznie ważąc dziecko, jeśli nie masz wagi warto
      podejśc do przychodni i poprosić o zwazenie dziecka.
      Sporo informacji na ten temat znajdziesz na stronie Poradni Laktacyjnej Bona
      Mater www.bonamater.waw.pl/glowna.php
      zakładka "warto wiedzieć"
      www.bonamater.waw.pl/warto.phppozdrawiam
      • maff1 Re: mleko jak woda 02.11.05, 09:48
        coś mi sie zle wkleiło :-))
        jeszcze raz - zakładka "warto wiedzieć"
        www.bonamater.waw.pl/warto.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka