asiadd1 02.02.06, 16:24 jakie leki na ostre przeziebienie może beać mama karmiaca. może jekies domowe srodki? diecko ma 2 miesiace a ja nie mam jak wyjsc do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_staszewska Re: leki do p.Moniki 03.02.06, 13:52 Można się uciec do pomocy: Pyrosalu, witaminy C, wapno, herbatki z lipy, mali, bzu czarnego plus miód lub sok malinowy, leków homeopatycznych (np. Occillococinum, Engystol, Gripp-Heel, Angin-Heel SD, na bolące gardło Homeovox, Homeogene, syrop Stodal lub Drosetux, Euphorbium compositum S do nosa na katar), domowego syropu z cebuli, czosnku (sam lub z mlekiem i miodem, dodany do grzanki, sałatki lub gotowy w tabletkach), Tymsalu (aerozol), syropu prawoślazowego, do ssania np. propolki lub tymianeku z podbiałem, przeciw gorączkowo preparaty z paracetamolem . Ale jeśli przeziębienie jest poważne to sugerowałabym zamówienie w przychodni wizyty domowej skoro Pani do przychodni pójść nie może. pozdrawiam i życzę zdrowia :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś