ewa9720 31.03.06, 10:53 Moja Natka skończyła 4 m-ce. jest na piersi. Próbowałam podawac jej butlę mleko modyfikowane, ale nie chce. Niedługo wracam do pracy i nie wiem co robić. Czy moge wprowadzic jej cos innego niz mleko?? Poradxcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga1754 Re: nie chce butli 31.03.06, 13:29 hej. tydzien temu mialam ten sam problem moj syn 10 kwietnia skonczy 6 miesiecy i tez z moich wzgledow zdrowotnych musze skonczyc karmic go piersia. nie chcial butelki ale juz zalapal. poradzono mi na forum by mieszac mleko swoje z modyfikowanym na poczatku wiecej mojego i z kazdym dniem te swoje zmniejszac. pierwszy raz plakal nie chcial butli ale zasmakowal mleczko i chyba sie przekonal. dzis pierwsza noc bez cycusia tylko butla. myslalam ze bedzie w nocy placz a on zjadl chyba wiecej niz z piersi bo 180ml. jestem dumna z siebie ze to wytrzymalam bo meczy mnie to odciaganie pije szalwie na zatrzymanie laktacji i tylko troszke odciagam i to mieszam mu z mleczkiem. zycze wytrwalosci i cierpliwosci aga. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: nie chce butli 31.03.06, 17:56 Oprócz zmieszanego maminego i modyfikowanego mleka, można zacząć wprowadzać nowości takie jak ziemniak, dynia, marchew, jabłko, dzika róża, kleik/kaszka ryżowa. jesli będzie Pani znikała na krótko to ta druga wersja czyli bez modyfikowanego mleka moze być. Jesli nie bedzie PAni dłuzej to albo nowosci i odciągnięte mamine mleko, albo nowości i modyfikowane. I zaproponuję raczej butelke z ustnikiem, kubeczek lub łyżeczke. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś