kasia2705 13.04.06, 20:32 Mam pytanie. Wszystkie znaki na Ziemi i Niebie wskazuja na to, ze bede miala planowane cc, jak w takiej sytuacji z "rozkrecaniem produkcji mlecznej"? Czy powinnam wiedziec cos szczegolnego?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gonia101 Re: CC a laktacja 13.04.06, 22:39 Miałam cc i laktacja pojawiła się w 3 dobie, cały czas przystawiałam małego. Teraz ma prawie pół roczku i nadal karmię tylko piersią. Także niczym się nie przejmuj i powodzenia!!! pozdrawiam świątecznie Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: CC a laktacja 14.04.06, 10:26 Ważne jest, żebyś miała możliwość przystawiania dziecka jak najwcześniej. Ale to jest też ważne po psn, tyle, że po cc trochę trudniej to zrobić samemu - zorientuj się, jakie jest podejście do tego tematu w szpitalu w którym będziesz rodzić. Czy np. położne będą przynosić dziecko na jego żądanie i w dodatku pomogą przy samym karmieniu. Na początku głupie przewrócenie się na 2-gi bok jest trudne, a jak jeszcze jesteś podłączona do ustrojstwa typu kroplówka czy cewnik, masz się przekręcić na 2-gi bok i jeszcze dziecko przestransportować na 2-gą stronę łóżka to jest to lekko awykonalne samemu. Ja w każdym razie w dzień miałam pomoc męża, na noc wykupiliśmy opiekę położnej - mniej więcej po 1.5 doby byłam w stanie całkiem samodzielnie nakarmić małą. Za to mała jadła kiedy chciała i problemów z laktacją nie było - w przeciwieństwie do mojego 1-szego cc, kiedy małą do karmienia położne zaczęły przynosić mniej więcej po 36 godzinach, i w dodatku opitą mlekiem (głodna była to jej dały). Też w końcu karmiłam, ale kosztowało mnie to jednak trochę więcej nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: CC a laktacja 14.04.06, 13:07 nawal mialam w 5 dobie po cc, dziecko przystawiala mi polozna co 3 godziny. dalam malemu ze 4 razy butelke, bo nie mogl sie doczekac dosc dlugo na moje mleko Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: CC a laktacja 14.04.06, 13:33 Miałam cc na zimno (bez skurczow, przed terminem), a pokarm pojawił się od razu (siarę miałam od 16 tc) Odpowiedz Link Zgłoś
basia_k3 Re: CC a laktacja 15.04.06, 19:01 ja tez mialam cc bez skurczów i pokarm pojawił się odrazu na drugi dzien po cieciu. I caly czas jest go mnostwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś