Dodaj do ulubionych

CC a laktacja

13.04.06, 20:32
Mam pytanie. Wszystkie znaki na Ziemi i Niebie wskazuja na to, ze bede miala
planowane cc, jak w takiej sytuacji z "rozkrecaniem produkcji mlecznej"? Czy
powinnam wiedziec cos szczegolnego??
Obserwuj wątek
    • gonia101 Re: CC a laktacja 13.04.06, 22:39
      Miałam cc i laktacja pojawiła się w 3 dobie, cały czas przystawiałam małego.
      Teraz ma prawie pół roczku i nadal karmię tylko piersią. Także niczym się nie
      przejmuj i powodzenia!!!

pozdrawiam świątecznie
    • jakw Re: CC a laktacja 14.04.06, 10:26
      Ważne jest, żebyś miała możliwość przystawiania dziecka jak najwcześniej. Ale to
      jest też ważne po psn, tyle, że po cc trochę trudniej to zrobić samemu -
      zorientuj się, jakie jest podejście do tego tematu w szpitalu w którym będziesz
      rodzić. Czy np. położne będą przynosić dziecko na jego żądanie i w dodatku
      pomogą przy samym karmieniu. Na początku głupie przewrócenie się na 2-gi bok
      jest trudne, a jak jeszcze jesteś podłączona do ustrojstwa typu kroplówka czy
      cewnik, masz się przekręcić na 2-gi bok i jeszcze dziecko przestransportować na
      2-gą stronę łóżka to jest to lekko awykonalne samemu. Ja w każdym razie w dzień
      miałam pomoc męża, na noc wykupiliśmy opiekę położnej - mniej więcej po 1.5 doby
      byłam w stanie całkiem samodzielnie nakarmić małą. Za to mała jadła kiedy
      chciała i problemów z laktacją nie było - w przeciwieństwie do mojego 1-szego
      cc, kiedy małą do karmienia położne zaczęły przynosić mniej więcej po 36
      godzinach, i w dodatku opitą mlekiem (głodna była to jej dały). Też w końcu
      karmiłam, ale kosztowało mnie to jednak trochę więcej nerwów.
      • oda100 Re: CC a laktacja 14.04.06, 13:07
        nawal mialam w 5 dobie po cc, dziecko przystawiala mi polozna co 3 godziny.
        dalam malemu ze 4 razy butelke, bo nie mogl sie doczekac dosc dlugo na moje
        mleko
    • driadea Re: CC a laktacja 14.04.06, 13:33
      Miałam cc na zimno (bez skurczow, przed terminem), a pokarm pojawił się od razu
      (siarę miałam od 16 tc)
      • basia_k3 Re: CC a laktacja 15.04.06, 19:01
        ja tez mialam cc bez skurczów i pokarm pojawił się odrazu na drugi dzien po
        cieciu. I caly czas jest go mnostwo!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka