zu2ka 12.06.06, 18:19 Mam zapalenie piersi, lekarz przepisał mi antybiotyk Duomox - czy można zażywać taletki osłonowe np. Nutriplant karmiąc piersią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maff1 Re: Antybiotyk i tabletki osłonowe 12.06.06, 23:04 antybiotyk mozesz brac, subsancją czynną jest w nim amoksycylina. ze strony www.laktacja.pl/leki/leki-a.html#amoksycylina "Amoksycylina jest wydzielana do pokarmu w małym stężeniu. ... Amerykańska Akademia Pediatryczna uznała amoksycylinę za lek, który może być stosowany w czasie karmienia piersią. " a Nutriplant - niem mam pojecia jak mogłyby zaszkodzić po lekturze strony: www.zdrowie.med.pl/z_aptek/index.php?id=3 Odpowiedz Link Zgłoś
siegrun Re: Antybiotyk i tabletki osłonowe 14.06.06, 14:30 Oczywiscie, ze leki oslonowe mozna jak najbardziej uzywac. Zreszta podaje sie je maluszkom gdy maja problemy z brzuszkiem. Tylko nie wszystkie mozna uzywac razem z antybiotykiem to znaczy nie mozna lykac ich razem (antybiotyk niszczy flore bakteryjna ktora dostarczasz). Tak np.jest z nutriplantem. Razem mozna podawac np.Lacidofil, czy enterol. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś