joasiiik25 29.08.06, 19:38 dziewczyny kto wie jak naturalnie "przepalic pokarm" !!!! prosze o sprawdzone metody Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna266 Re: jak to zrobic? 29.08.06, 19:42 jaki pokarm?dla kogo ten pokarm? i co to znaczy przepalic????? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: jak to zrobic? 29.08.06, 19:45 pewnie chodzi o mleko w piersiach... naturalnie nie iwem jak szybko, powoli można zmniejszając liczbę karmień i natężenie. Szybko - tabletkami... Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: jak to zrobic? 29.08.06, 19:48 No wlasnie. Jak?? Ja nie karmie od ponad roku , a jescze mam troszke mleka:| Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: jak to zrobic? 29.08.06, 19:49 tabletek nie chce brac z roznych powodow (glownie obawiam sie dzialania ubocznego, mdlosci itp) Maly domaga sie tylko wna wieczor i w nocy a ja mam juz tego dosyc!!! to duzy chlopak... zadne tlumaczenia nie pomagaja.. na dodatek jutro jade i troche sie denerwuje bo maly pewnie nie zasnie z tata (pewnie zasnie a ja dramatyzuje) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: jak to zrobic? 29.08.06, 19:52 > tabletek nie chce brac z roznych powodow (glownie obawiam sie dzialania > ubocznego, mdlosci itp) też nie chciałam. Karmiłam 18 miesięcy, gdy powiedziałam stop - tabletek nie brałam, ale każdego dnia odciągałam jeszcze pokarm, za każdym razem jednak mniej i mniej i mniej... Po jakimś czasie pomogło... > na dodatek jutro jade i troche sie denerwuje bo maly pewnie nie zasnie z tata > (pewnie zasnie a ja dramatyzuje) zaśnie, zaśnie. Ale to normalne, że się denerwujesz, wiele mam przeżywa rozstania z dziećmi, nawet krótkie. Za to pomyśl jak miło będzie gdy wrócisz i dziecko przytulisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: jak to zrobic? 29.08.06, 19:47 ja myslalam ze chodzi o spalenie zbytecznych kalorii???;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: jak to zrobic? 29.08.06, 19:51 Asiu kalorii jakich kalorii? jestem CHUDA jak szkapa(46kg) wiec... szkoda gadac :( Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: jak to zrobic? 29.08.06, 19:53 Moze chodzilo o odchudzanie mleka..bo jak mi to kiedys ktos powiedzial mozna miec za tluste mleko..lol Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: jak to zrobic? 29.08.06, 19:53 moge ci odstąpic trcoche wagi od siebie bo ja zrzucic ani spalic po prostu nie potrafie.za bardzo kocham wszystko to co pyszne by sobie odmawiac i przejsc nas dietke;-) Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: jak to zrobic? 29.08.06, 19:56 oj jesc ja tez kocham i jem... a;e za cholere nie moge przytyc!!!! na dodatek smok przy cycu wisi :( czuje sie zneczona karmieniem Odpowiedz Link Zgłoś
be.em joasik 29.08.06, 19:55 odstawić, zacisnąć zęby i odstawić:) ściagać trochę pokramu i masować piersi pod prysznicem, pić dużo szałwi do wyrzygania;) dasz radę. Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: jak to zrobic? 29.08.06, 20:56 Gdzieś czytałam, że właśnie jednym ze sposobów na definitywne odstawienie dziecka jest wyjazd. Działa tu zasada, że czego oczy nie widzą tego sercu nie żal. Dziecko napewno zaśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: jak to zrobic? 29.08.06, 21:10 Wejść na F.Karmienie piersią i poczytać, jak odstawić od piersi i co robić z pokarmem. I nie słuchać rad typu "Szałwia do wyrzygania" albo "najlepszy jest wyjazd". Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: jak to zrobic? 30.08.06, 07:47 szałwia akurat jest bardzo skuteczna, nie metoda babki i prababki tylko zalecona przez poradnię laktacyjną:) nie filozuj;) Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: jak to zrobic? 29.08.06, 21:42 powiem Ci, jak bylo u mnie. karmilam (sciaganym mlekiem) 15 miesiecy. potem musialam wyjechac sluzbowo na tydzien (a ciagle sciagalam litr mleka dziennie, lodowka byla pelna mrozonego...). wyjechalam wiec... ... pierwsze 3 dni byly straszne. wielkie piersi, bolesne, pelno mleka... jojczalam, nie sciagalam, obkladalam piersi recznikami moczonymi w wodzie z lodem... po 3 dniach mialam wazne wystapienie w pracy, wiec odciagnelam troche mleka, po ok 125 ml z kazdej piersi... musialam "dobrze" wygladac, wiec, zamiast stanika do karmienia, zalozylam ladny, koronkowy, dosc obcisly... mam wielki biust, wiec te do karmienia byly duze i luzne... ... i chyba ten stanik pomogl! wiecej nie odciagalam, nie mialam problemow, mleko powoli zanikalo, a ja prawie tego nie czulam. caly tydzien okladalam piersi ta waga z lodem i tyle. powodzenia zycze :) `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: jak to zrobic? 29.08.06, 21:48 mnie nawet tabletki nie pomogly i polozna kazala nie odciagac, bo to pobudza tylko sie ciasno zabandazowac... bolalo pare dni i przeszlo...,ale pare tygodni to trwalo:(( Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: jak to zrobic? 29.08.06, 21:51 Kurcze , to moze ja sie zabandazuje. Po roku niekarmienia nie powinno byc raczej po mleku sladu. A mleko jest:| Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: jak to zrobic? 30.08.06, 07:41 Dziekuje za rady:) ja jeszcze w domku, synek smacznie spi a mi sie chce ryczec!!!! przeciez jutro juz wieczorkiem bede Odpowiedz Link Zgłoś
be.em joasik 30.08.06, 07:46 mój miał 18 m-cy jak odstawiałam. cyc to było antidotum na wszystko. bałam się bardzo, ale wiesz co...? poszło lepiej niż myślałam:) owszem buczał trochę, ale wypił z butli, pokwiczał i zasnął... drugiego dnia też, trzeciego już spoko:) ale do dzisiaj (26 m-cy) jak pije z butli, wpycha mi rękę pod bluzkę i kładzie sobie na moim brzuchu;) Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: joasik 30.08.06, 07:55 za godzine jade...Maly spi (zreszta maz tez) Wczoraj wieczorem maz wmowil synkowi,ze mamusia zostawi mleczko w szklance i jak on bedzie chcial cyca to wypije te zostawione (mleko kartonikowe+troche miodu) udalo sie Kacper wypil ze smakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina251 Re: Kurde 30.08.06, 10:10 po co ściągać pokarm ????????????????????? bzdura totalna-ewentualnie lekko odciągnąc dla pocucia ulgi i tyle!!!!!!!!!!! Sciąganie pobudza laktacje Poza tym masaż pod prysznicem -jezu chcecie żeby kobita sie wykończyła??? piersi bandażuje sie i nie masuje bo to też pobudza Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
corneliss Re: Kurde 30.08.06, 11:31 kurde joasiik wagi to ja Ci zazdroszcze :) moje dziecie jest z 1 maja, tez karmie go odciaganym mlekiem; a raczej karmilam bo od prawie tygodnia nie podaje a bylo banalnie - poszlam do dentysty, tam dostalam znieczulenie, mialam wyrywanego starego zeba, potem bolalo jak cholera wiec bralam nurofen, potem bolalo jeszcze bardziej z podejrzeniem zapalenia, wiec dostalam antybiotyk, czasem jeszcze boli :(( w miedzyczasie lecielismy samolotem, przyjechalam do domu, chce pokarm sciagnac a tu tego jak kot naplakal, piersi mnie bola a raczej tylko brodawki, robie oklady a tu nic prawie - teraz mam pytanie czy to koniec? nawet sobie nie zdawalam sprawy ze tabletki moga mi przyblokowac laktacje, troche mi zal... :( Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: jak to zrobic? 01.09.06, 07:48 Ja mialam pokarm jeszcze przez rok, ale nie rpzybierały mi piersi i nic mnie nie bolało. Odpowiedz Link Zgłoś