Dodaj do ulubionych

jak przytyc?

IP: *.* 30.11.01, 11:19
Witam Mamy.Mam chyba niespotykany problem, bo zazwyczaj kobiety chca schudnac. Karmie piersia synka juz 5 miesiecy, po porodzie szybko wrocilam do wagi przedciazowej. Zawsze bylam drobna i szczupla, ale teraz wygladam jak szkielet z wielkim biustem. Biore witaminy i wydaje mi sie ze dobrze sie odzywiam. Mam duzo pokarmu, ale czy to nie czas odstawiac powoli dziecko od piersi. Czy ktoras z Was spotkala sie z takim problemem?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: jak przytyc? IP: *.* 30.11.01, 12:45
      Danusiu,żeby przytyć generalnie trzeba jeść i to jeść rzeczy tuczące, ale to chyba nie ma sensu wpychać na siłę kluski i tłuste sosy, może powinnaś zrobić podstawowe badania, może mimo witamin masz anemię lub coś innego ...a jeśli chodzi o wagę ; to ja w pierwszych 6-7 miesiącach ciąży schudłam około 6-7 kg!!!, potem przytyłam oczywiście ale po urodzeniu Oli dość szybko "zmalałam" , karmiłam do jej 10 miesiąca, ale nadal raczej szczupleję i teraz moja waga utrzymuje się o pięć kilo mniej !!! niż miałam przed ciążą. Mnie więc ciąża w tym względzie bardzo dogodziła, a nie odmawiam sobie słodyczy, jem wszystko na co mam ochotę ... żadnych diet nigdy nie stosowałam, jestem wysoka no i teraz raczej szczupła, jedyny minus to to, że ciągle mi zimno... A , piersi mi zmalały jak przestałam karmić, przed ciążą miałam raczej duży biust, teraz mam o wiele mniejszy, musiałam sobie kupić nowe staniki, ... co do karmienia to moim zdaniem za wcześnie na odstawianie, mówi się o minimum 6 miesięcy, optymalnie 1 rok, mnie dziecko samo odstawiło... więc nie miałam wyboru, ale pewnie bym ją karmiła do roku mniej więcej. mam nadzieję,że ci troszkę pomogłam - maria
    • Gość: guest Re: jak przytyc? IP: *.* 30.11.01, 13:01
      Danusia, ze mną było podobnie, ajk z Tobą i Marią - chudzielec z dużym biustem. Ale zdrówku to bynajmniej nie szkodziło - jadłam witaminki, i morfologię miałam lepszą niż kiedykolwiek ( zrób sobie to badanie!) Teraz dziecko mam odstawione, przytyłam dwa kilo, no i niestety znów mam jak dawniej "plecy z przodu" - ale per saldo i tak jestem szczuplejsza niż przed ciążą.Dużo zdrówka życzę, odżywiaj się porządnie, i koniecznie zrób morfologię.
    • Gość: guest Re: jak przytyc? IP: *.* 30.11.01, 13:18
      Danusia - przytyć, to chyba niemożliwe jak już ktoś z natury wieszakowaty :-) , do takich wniosków doszłam po zakończeniu 20-miesięcznego karmienia. Nigdy nie słyszałam o dietach pogrubiających ani o preparatach wspomagających tycie a samoistnie jakoś się nie da. Mam 163 cm wzrostu i ważę 41 kilo (przed ciążą ważyłam 45 kg). W ogóle nie wyglądam na swój wiek, mam prawie 24 lata, a dają mi 17. Zdaje się, że na kobiece kształty poczekam do czterdziestki (wtedy przybrała na wadze moja mama i tata). Generalnie jesteśmy rodziną chudzielców nie wyłączając mojej dwulatki. Taki typ i już, choc na plaży mam kompleksy. Ale przynajmniej zdrowie nam dopisuje na medal :-) . Pozdrowienia dla wszystkich szczupielców!
      • Gość: Miloszkowa Re: jak przytyc? IP: *.* 30.11.01, 14:21
        Kochane mamuski dziekuje za zainteresowanie moim postem, za rady i zyczliwosc. Oczywiscie zrobie morfologie, ale troche sie uspokoilam dzieki Wam. Pozdrowienia :)
    • Gość: guest Re: jak przytyc? IP: *.* 07.12.01, 19:32
      Też mam taki problem (wzrost 170 cm waga 46 kg). Muszę jeść dużo, żeby nie chudnąć.. Kasię (3 latka) karmiłam 22 miesiące (sama się odstawiła). Gabrysię (8 m-cy) karmię nadal i mam zamiar jak najdłużej. Przynajmniej już nie chudnę. W ciąży (jednej i drugiej) przytyłam 18 kilo. Miałam nadzieję, że mi trochę zostanie, że dobiję do 50 kg. Ale się nie udało. Też nie mam sposobu na przytycie.Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: jak przytyc? IP: *.* 09.12.01, 19:18
        A ja przestałam karmić 3 miesiące temu, podjadam coś cały dzień, biorę hormony, po których podobno też się czasem tyje - i nic. Żadnego nabierania ciałka nie widać. Najbardziej chciałabym się zaokrąglić w ramionach, bo wyglądam tam jak atleta w wersji wklęsłej :-( . Czy można zapytać w aptece o coś na przytycie?
    • Gość: guest Re: jak przytyc? IP: *.* 07.12.01, 21:59
      Danusia,przepraszam,bo nic nie poradze,powiem tylko krótko-jak ja Ci zazdroszczę!
    • Gość: guest Re: jak przytyc? IP: *.* 08.12.01, 00:06
      W pełni zgadzam sie z Olą, choć nie powiem i tak ważę mniej niż przed ciążą, ale chyba wolałabym mieć taki problem jak Ty Danusiu. Możliwe jest to że dopóki karmisz (a polecam jak najdłużej) to waga będzie taka jaka jest. Po przstaniu karmienia jedząc normalnie sądze żę nabierzesz ciałka. Pozdrawiam. Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka