Gość: abo IP: *.* 18.06.02, 23:15 Czy ktorejs z was tez tryska mleko fontanna, gdy dziecko zaczyna ssac? Jak sobie z tym radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ma Re: Tryskanie mleka IP: *.* 19.06.02, 05:50 Witaj.hello Mój maluch juz co prawda ma trzy miesiace i mój pokarm sie unormował troszkę. Zdarza się jeszcze tryskająca fontanna, ale zadko. Za to na poczatku było strasznie. Moja rada, która ja stosowałam to poprostu odczekać chwilkę, za mleko przestanie tryskać i dalej karmić.Nie wiem czy to pomoże. Życze powodzeniaMama Piotrusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZosiaN Re: Tryskanie mleka IP: *.* 19.06.02, 08:03 Mi się to czasem zdarza, na szczęście tylko z jednej piersi. Staram się na spacerkach nie karmić z tej "tryskającej", bo jak Ala niespodzianie wypuszcza ją z buzi, żeby sobie odsapnąć, to zwykle obryzguję ją po całej buźce. Kładę pieluszkę między jej policzkiem a dołem mojej piersi i przytykam pieluszkę, jak tryska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 020502 Re: Tryskanie mleka IP: *.* 19.06.02, 09:12 Tryska i to dość często. Jedyna rada to włozyć taką fontanne do buzi dziecka. Moja Weronika jest nawet zadowolona jak jej tryska, tylko faktycznie jak wypusci brodawke z buzi to ma wszystko w mleczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DorotaJ Re: Tryskanie mleka IP: *.* 19.06.02, 09:43 Nasza Ninka ma 3,5 miesiąca a mleko tryska cały czas z obu piersi. Oczywiscie widac to tylko wtedy, gdy zrobi sobie przerwę,aby odchylic głowę i się do mnie słodko usmiechnąć. I wtedy ma maseczkę z prawdziwego mleczka Dlatego pielucha to nasz nieodłaczny element każdego karmienia. Nasz dom to skład pieluch. We wszytskich mozliwych miejscach do karmienia czeka na nas pielucha (nie mam głowy, aby pamietac, żeby ja ze sobą zabierać). Również obowiązkowo w wózku podczas spaceru, bo jak przyjdzie "pora na telesfora" na parkowej ławce...PozdrawiamDorotaJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addria Re: Tryskanie mleka IP: *.* 19.06.02, 13:34 No to ja wam powiem, ze mi mleko tryska juz prawie 7 miesiecy, no i co?! Takie juz uroki "karmicielstwa"...Pa,pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KasiaL Re: Tryskanie mleka IP: *.* 19.06.02, 20:41 Mi też tryska - Karolinka jutro kończy miesiąc i ciągle mam sporą nadprodukcję. Nawet jak młoda śpi w nocy 6 godzin, to ja i tak tyle nie mogę wytrzymać bez odciagania Piję szałwię 2-3 razy dziennie i trochę pomaga - nie leci mi już po nogach jak chodzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abo Re: Tryskanie mleka IP: *.* 20.06.02, 06:57 Czesc!tez pilam szalwie, ale jakos tak bez efektu. Moze dlatego, ze zawsze mam wyrzuty sumienia, ze pije COKOLWIEK. czy Tobie tez mowiono, zeby ograniczyc picie? gdy lezalam w szpitalu w dlugi weekend (bylo goraco na dworzu wtedy) na zapalenie piersi, wszyscy mi kazali ograniczyc napoje. myslalam, ze sie wsciekne. potem gdzies przeczyalam, ze ilosc przyjmowanych plynow nie ma wielkiego znaczenia.. sama nie wiem.pozdrawiamAgnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KasiaL Re: Tryskanie mleka IP: *.* 20.06.02, 11:39 Piję tyle, ile mi się chce. Nie ograniczam. I jakos powoli tego mleczka coraz mniej, a i KArolinka coraz więcej ssie Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abo Re: Tryskanie mleka IP: *.* 20.06.02, 07:03 Dziewczyny!Dzieki za porady!Wszedzie tyle o urokach naturalnego karmienia i jak sobie poradzic z niewydolnoscia gruczolow, a nigdzie nie znalazlam konktretnych rad, co zrobic, gdy Bozia obdazy za duza iloscia mleka. Nawet w moim szpitalu bezradnie rozkladano rece.. juz myslalam, ze tylko ja mam ten problem.Pozdrawiam was i wasze malenstwa.Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś