Dodaj do ulubionych

dieta karmiacej

IP: *.* 09.08.02, 16:29
Witajcie, mam problemy z moja mala bo ma wzdecia i boli ja brzuszek, czy gdzies w intrnecie mozna znalesc jakis spis produktow ktore mozna jesc a ktorych nie?prosze o informacjeNatalia
Obserwuj wątek
    • Gość: annika Re: dieta karmiacej IP: *.* 09.08.02, 16:47
      Nie mam czasu zeby pisac szczegolowo ale byl gdzies taki watek, poszukaj. Swoją drogą łatwiej byłoby napisać co można ;) jesc. A konia z rzędem temu kto napisze co i jak z tych kilkunastu dozwolonych składników ugotować, żeby nie było codziennie to samo i tak samo. Pozdrwaiam serdecznie i życzę spokoju brzuszka :)) .
    • Gość: magusia Re: dieta karmiacej IP: *.* 09.08.02, 22:49
      Natalka!O kolkach poszukaj w starszych postch na karmieniu piersią. Wcześniej pisałas o zbyt szybkim wypływie pokarmu. To też może być przyczyną kolki ( łapczywe ssanie i łykanie powietrza). Twój maluch być może zbyt dużo zjada pierwszej bogatolaktozowej fazy pokarmu. Może pomoże odciągnięcie niewielkiej ilości mleka? Jedno jest pewne kolki da się przeżyć- ale jest to czasami bardzo trudne!
      • Gość: lea Re: dieta karmiacej IP: *.* 10.08.02, 09:33
        Natalaco jeść musisz sama dowiedziec się metodą prób i błędów. Nie na wszystkie pokarmy, które są niewskazane dzieci reaguja tak samo. ale np. moze być: mleko i produkty mlekopochodne, owoce cytrusowe, pestkowe, czekolada, kakao, jaja, orzechy, warzywa strączkowe, kawa Ale najlepiej dowiesz się jak wyprubujesz :)pozdrawiam i powodzenia! :hello:Ps. chyba gdzieś widziałam artykuł na temat diety matki karmiącej w Dziecku, jak znajdę to podam Ci nr. miesiecznika
    • Gość: sabcia Re: dieta karmiacej IP: *.* 12.08.02, 11:39
      Spróbuj na stronie: www.laktacja.pl.Pozdrowienia.
    • Gość: Gusiak Re: dieta karmiacej IP: *.* 16.08.02, 13:45
      Z jedzeniem to różnie bywa - ja jem wszystko, ale po cesarce siłą rzeczy miałam dietkę i wprowadzałam sobie po kolei nowe produkty. Problemy były tylko po bigosie ;-) . Czereśnie, truskawki, mleko - to wszystko jem (jadłam w dużych ilościach). Więc nie ma reguł i sama musisz popróbować. A kolki mogą być na tle nerwowym, a nie tylko z powodu jedzenia.
    • Gość: emama Re: dieta karmiacej IP: *.* 07.09.02, 10:34
      Też miałam ten problem,na szczęście już po wszystkim.Dietę miałam okrojoną maksymalnie i byłam skrajnie wyczerpana kolkami małej.Położna przychodziła i pocieszała mnie,że chłopcy mają ostrzejsze.Na swojej małej wypróbowałam prawie wszystkie dostępne specyfiki przeciwko kolce.Nic nowego Ci nie poradzę.Spróbuj może dawać kropelki Infacol(podobno są dobre-nie zdążyłam wypróbować,skończyły się kolki).Mnie i mojej małej pomogły czarne jagody,moja Mama robiła mi z nich kompot z dużą ilością jagód do zjedzenia(stary dobry sposób mojej Babci).Kolki się skończyły w 2 miesiącu.Może przeszły samoistnie,a może pomogły jagody.Oczywiście do tej pory nie jem i nie piję mleka i jego przetworów. Pozdrawiam i życzę powodzenia.Asik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka