Dodaj do ulubionych

stanik dla karmiących

IP: *.* 06.01.03, 16:46
Jestem w 36 tyg. ciąży. Szukałam staników dla karmiących z odpinanymi miseczkami. Mam pytanie do doświadczonych mam, o ile zwiększył Wam się rozmiar piersi - mi dotychczas z 75C na 75D. Nie wiem czy po porodzie wystarczy 75E? Choć producenci nie popisali się wg mnie w kwestii rozmiaru i duzo łatwiej jest o 80D. Kiedy kupiłyscie takie staniczki - może coś polecacie? Ja narazie upatrzyłam sobie model w moim rozmiarze, a po porodzie wyślę męża, żeby kupił o rozmiar większy (trochę w ciemno).
Obserwuj wątek
    • Gość: Megann_ Re: stanik dla karmiących IP: *.* 06.01.03, 21:26
      Ja zwiększyłam rozmiar z 7C na 80D w ciąży i karmienie tego nie zmieniło. Jeszcze w ciąży za radą koleżanki kupiłam sobie najtańsze staniczki bawełniane bez fiszbin, takie w których regulacja ramiaczek jest z przodu, mozna je więc łatwo poluzować i wyjąć pierś. Kosztowały chyba 36 zł dwie szt. Świetnie sie sprawdziły w szpitalu, a potem jak wyszłam to mogłam sobie normalnie sama kupić porządniejszy stanik, juz mierząc. A te najprostsze łatwo sie dopasowują więc mozna je kupić w ciemno (ja nawet nie mierzyłam).:hello:
      • Gość: GosiaP Re: stanik dla karmiących IP: *.* 07.01.03, 12:14
        Ja mam rozmiar 80 D i w ciąży biust mi się powiększył, ale nawet nie sprawdzałam czy to DD, E czy jeszcze coś innego. W każdym razie kupiłam pod koniec ciąży Triumph "Mamabel" w rozmiarze 80 D i byłam bardzo zadowolona. Ten stanik bardzo się ciągnie jeśli chodzi o wielkość miseczki. Chodziłam w nim prawie non stop prze pół roku (z przerwami na pranie oczywiście)i nic się z nim nie stało. Polecam.Małgoś
        • Gość: mast Re: stanik dla karmiących IP: *.* 09.01.03, 12:55
          Ja też byłam zadowolona z Mamabel- Triumpha, a konkretnie z tego "micro". Możesz kupić o nr większy w ciemno, bo prawie na pewno po napływie mleka będzie potrzebny. Z tym, że zaraz po porodzie ten pokarm nie napływa, najczęściej po 3-4 dniach. Więc do szpitala możesz spokojnie zabrać dotychczasowy rozmiar z odpinaną miseczką i tak jak radzą koleżanki powyżej - jak najtańszy, bo w razie czego strata mniejsza ;-). A potem, jak już będziesz znała swój rozmiar, to kupisz odpowiednie. Triumphy są dobre, ja miałam też Naturanę i jest bardzo OK, dobrze się wypiera, nie straciła koloru (Triumphy za to trochę zżółkły) i fason też OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka