kasiek123 25.12.06, 21:06 Jesli karmie piersia to czy wprowadzac koniecznie kaszke na mleku? Nie musze/nie chce odciagac pokarmu ani wprowadzac mleka zastepczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiamma75 Re: Czy podawac koniecznie kaszke u 7 m-c malucha 25.12.06, 21:46 Możesz na wodzie, choć ja podaję na soku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek123 Re: Czy podawac koniecznie kaszke u 7 m-c malucha 26.12.06, 13:14 Czy taka kaszka na soku to deserek czy samodzielne danko? Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma75 Re: Czy podawac koniecznie kaszke u 7 m-c malucha 26.12.06, 15:45 U mnie samodzielne danie (po porannej drzemce, jak jestem w pracy), z tym, że wpierw wprowadziłam jabłko, marchewkę i dziecko przyzwyczaiło się do nowego jedzenia, a dopiero potem kaszkę (zaczęłam od kleiku ryżowego, który mieszałam z jabłkiem czy marchewką). Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: Czy podawac koniecznie kaszke u 7 m-c malucha 26.12.06, 14:24 nie, nie musisz na mleko sztucznym ani odciaganym. A nawet czesto na naturalnym kasza nie chce sie zageszczac. Kasza ryżowa lub kukurydziana oraz klieki kukurydziany lub ryżowy robi się na wodzie (mineralnej, przegotowanej). Na opakowaniu musi być napis 'bezmleczne'. Jest to samodzielny posiłek (najczesciej rano lub wieczorem). Nie jest zalecane na początku mieszanie np z sokiem, poniewaz żolądek musi sie powoli dostosowywac. Sa tez kaszki bezmleczne smakowe, ostatnio sie pojawily np z jablkiem, malinami, bananami. ale to w pozniejzym etapie. Te kasze naturalne maja dla nas mdly smak ale dzieci jedza chetnie tzn moje i moich znajomych a np z dodatkiem tartego jablka nie wchodzi :). Mysle ze smaki to juz pod kazde dziecko trzeba dopasowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka_80 Re: Czy podawac koniecznie kaszke u 7 m-c malucha 26.12.06, 15:32 No i znowu nie ma odpowiedzi na pytanie:) Dziewczyna pyta, czy KONIECZNE jest podawanie kaszki w 7 mieisacu, a Wy o czym innym. ;) Też mnie interesuje ten temat, więc też czekam, aż ktoś sie wypowie, czy konieczna jest kaszka jako urozmaicenie diety malucha? Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: Czy podawac koniecznie kaszke u 7 m-c malucha 26.12.06, 17:21 trzeba czytac dokladnie tresc a nie tylko sam temat watku :) podreczniki zalecaja kasze jako jedne z pierwszych posilkow. co zostanie najpierw podane to wszystko jedno. a kasza dostarcza cennych skladnikow np białka i weglowodany Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka_80 do Fergie 26.12.06, 19:47 Pzreczytałam wszystkie posty i naprawdę nie wyczytałam odpowiedzi.:) No w osttanim już tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka_80 Re: do Fergie 26.12.06, 19:55 Oj, chyba, że ja źle zroumiałam Twoje pierwsze zdanie. Pewnie to "nie" pierwsze to jest do tego, że nie musi dawać akszek, a ja zrozumiałam, że nie musi na mleku odiaganym. Eh, takie to dogadanie się pzrez internet. :) Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: do Fergie 26.12.06, 23:49 ee, nic sie nie stało, może ja też się nie wyrażam zbyt jasno. pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś