Dodaj do ulubionych

powrot do pracy!!!!!!

26.01.07, 19:18
gdy Moja corcia skonczy 5,5 miesieca pojde do pracy, i opiekowac sie nia
bedzie moj maz i babcia na zmiane!!chce sciagac swoje mleko i karmic ja
wylacznie naturalnym pokarmem, ile musze miec w zapasie bo wiadomoze mniej
sycoace jest takie mleko niz sztuczny pokarm na krocej starcza. nie bedzie
mnie prawie 9 godz bo 1godz w jedna strone musze liczyc na dojazd z pracy do
domu. czy mam zaczac dawac stale produkty czy damy rade na moim pokarmie? czy
ktoras tak miala, prosze o rade? a i czy uzywalyscie butelek , niekapków czy
lyzeczki do karmienia podczas waszej nieobecnosci. troche czasu mi zostalo
ale chcialabym byc dobrze przygotowana

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • annika23 Re: powrot do pracy!!!!!! 26.01.07, 20:03
      U mnie było tak, musiałam wrócić do pracy zaraz po macierzyńskim, jak Kuba miał
      niecałe 4 m-ce.Nie wprowadzałam nowych pokarmów ze względu na podejrzenie
      alergii, więc musiałam ściągać.Na początek proponuję zamrażać sobie codziennie
      k.1 buteleczki żeby na wszelki wypadek uzbierać,bo nagle jak masz wracać do
      pracy to się okazuje że nie możesz ściągnąc ze stresu.Mój synek w ciągu ok. 9 h
      jadł 4-5x125 mojego mleka,ale nie jest on jakimś żarłokiem,raczej
      średniakiem.Ale niestety u mnie pojawił się taki problem,że mały po miesiącu
      zupełnie odrzucił pierś,tak mocno przyzwyczaił się do butli i żeby było lepiej
      to nie pasuje mu tylko pierś,bo smak mojego mleka jest ok., bo żadnego innego
      nie chce.Także módl się żeby u ciebie tak nie było.Teraz ma 7,5 m-ca a ja
      zaprzyjaźniłam się na dobre z laktatorem:)Pozdrawiam i życzę powodzenia.
      • martyna2001 Re: powrot do pracy!!!!!! 26.01.07, 20:56
        W poniedziałek wróciłam do pracy.Pracuję 7 godz bo korzystam z możliwości wcześniejszego wychodzenia z pracy.Nie wiem czy wiesz ale przysługują ci dwie pół godz przerwy na karmienie(można połączyć).Karmię rano ok 6 30 potem po 3 godz mały dostaje butlę 125 ml mojego mleka,po kolejnych 3 godz znów butelka i na następne karmienie wracam do domku.W pracy odciągam dwa razy po 125 czasem więcej.Polecam laktator avent i kubeczki do przechowywania mleka.Powoli mam zamiar wprowadzać normalne jedzonko.Karmiłam w ten sposób już córkę i udało mi się utrzymać karmienie rok i 7 m-cy,z czasem przestałam odciągać w pracy ale karmiłam ją jeszcze długo.Myślę,że wiele zleży od dziecka,moja koleżanka miała podobnie jak poprzedniczka i jej syn też zaczął pić mleko tylko z butelki więc ona odciągała,a potem dawała małemu.Mam nadzieję,ze naszym dzieciom nie odechce się piersi.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka