IP: *.* 09.03.01, 10:51
bravo !Nareszcie można przeczytać tą prawdziwą prawdę o karmieniu piersią. Rad typu - pij dużo mleka, jedż tłusto lub słuchania wątpliwości - masz chude mleko, dziecko jest głodne mam naprawdę serdecznie dośc. Wiarę w swoje matczyne siły dodała mi książka H.chilton " Niemowleta od a do z " ( strona 79 ) gorąco polecam, a za powyższy tekst dziekuję.Małgorzata
Obserwuj wątek
    • Gość: lodzia Re: bravo ! IP: *.* 05.08.01, 21:44
      ciekawe i śmieszneCo za baran konsultował ten artykuł. Zatoki są SITOWE, a sitko może być w domu.
    • Gość: marta zawichowska Re: bravo ! IP: *.* 11.08.01, 21:37
      cenna piers.drogie panie karmy nasze dzieci piersia jak najdluzej to samo bogactwo witaminowe dla naszych pociech,nie sluchajmy bzdur o malych piersiach i innych bajek zdajmy sie na instynkt matki wiem to z doswiadczenia.
    • Gość: Sylwia Re: bravo ! IP: *.* 31.08.01, 15:29
      tyle radości !Karmienie piersią jest cudownym darem, bez którego nie wyobrażam sobie macierzyństwa. Nie jest ono tylko podawaniem dziecku mleka, ale przede wszystkim okazywaniem mu swojego ogromnego uczucia. Zawsze jak karmię mojego synka to całuję jego główkę, a on mnie głaszcze. Z tych naszych czułości oboje czerpiemy wiele radości.
    • Gość: Małgosia Re: bravo ! IP: *.* 15.11.01, 11:24
      MiłośćBędąc w ciąży myślałam, jak to będzie wspaniale, gdy wreszcie będę mogła karmić moje dziecko. Po porodzie okazało się, że bardzo muszę o to walczyć. Najpierw moja ciężka choroba, potem kilka zapaleń piersi (jedno za drugim), za dużo pokarmu, za mało pokarmu, naderwane i popękane brodawki. Mordowaliśmy się tak razem ze dwa miesiące. Wiele razy miałam ochotę zrezygnować z karmienia piersią i przejść na butlę, ale poskutkowała metoda małych kroczków. Spróbuję jeszcze w tym tygodniu, później do wtorku, do następnej niedzieli, itd. Aż nadszedł czas, że nic już nam nie przeszkadzało w tym, co najpiękniejsze - karmieniu piersią. Dziś dziecko ma skończone już 7 miesięcy, ja wróciłam do pracy, lecz nadal karmię (w dzień ściągam pokarm). Myślę, że żadna butla nie zastąpi ciepłego cycusia. Bo karmić piersią to karmić sobą, swoją miłością, swoim całkowitym oddaniem i poświęceniem dziecku. I naprawdę nic tego ne zastąpi.
    • Gość: Dorota Re: bravo ! IP: *.* 30.12.01, 17:27
      smoczek zamiast piersimoja Amelke do 6 tygodnia karmilam wylacznie piersia,ale przez caly czas byla bardzo niespokojna.Sprobowalam wiec sztucznego pokarmu-teraz prawiewie niemam dziecka w domu.Jest spokojniutka jak aniolek.
    • Gość: Maria Ciesielska Re: bravo ! IP: *.* 08.08.02, 12:33
      Kolka?Jestem lekarzem ale mimo to wiele osób usiłowało wmówić mi że mój pokarm nie jest taki jak trzeba i dlatego moje dziecko ma kolki. Stosowałam już nawet dietę składającą się z samego ryżu...Mały dostał zaparcia i tak się biedny prężył żeby zrobić kupkę że dostał przepukliny. W końcu powiedziałam STOP. Zaczęłam jeść normalnie a moje dziecko choć nie pozbyło się kolki to chociaż pzrestało mieć zaparcia. Głowa do góry, wsłuchujcie się w siebie nie w doradców.
    • Gość: Kasia Re: bravo ! IP: *.* 03.11.02, 18:23
      Nie zgadzam się z jednym...Nie prawda,że od karmienia nie robią się brzydkie piersi bo i ja i moje koleżanki,które karmiły dłużej niż pół roku narzekają na brzydkie,"oklapnięte" piersi.A przed zajściem w ciąże miałam być z czego dumna
    • Gość: Edie Re: bravo ! IP: *.* 20.11.02, 10:51
      Tak to prawda !!!Karmię już osiem miesięcy i widzę, że nie mam już takich piersi jak wcześniej. Zobaczymy jakie będą po zaprzestaniu karmienia !!??
    • Gość: Beciek Re: bravo ! IP: *.* 07.12.02, 21:47
      Naprawdę warto!Walczyłam o pokarm równo 7 tygodni. W szpitalu "miłe" położne nie dawały mi szans na karmienie. Zawzięłam się. Na początku prawie nic mi nie leciało, Mały był leniwy i płakał przy cycu, ściągałam pokarm laktatorem (Avent - polecam gorąco) i karmiłam z butli. W końcu zaczęło lecieć coraz więcej i pod większym ciśnieniem, Małemu się spodobało i tak już zostało. Brak wystarczającej ilości pokarmu i niechęć Małego odbierałam jako porażkę macierzyńską, przepłakałam niejeden dzionek. Nie poddawajcie sie, nasze mleko jest największym kapitałem zdrowia dla naszych dzieci.PozdrawiamBeciek
    • kolek-mizia Re: bravo ! 20.11.03, 23:02

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka