Dodaj do ulubionych

sinlac a zaparcia

14.02.07, 08:24
Witam,
czy kroś się orientuje, czy Sinlac może powodować zaparcia tak jak
kaszka/kleik ryżowy? Dopiero po kupieniu zauważyłam, że sinlac zawiera też
ryż a kupiłam go właśnie dlatego,że po kleiku córka ma zaparcia a w ogóle to
jest alergikiem a muszę coś jej dawać bo wracam do pracy.
Obserwuj wątek
    • kadewu1 Re: sinlac a zaparcia 14.02.07, 11:54
      U nas po prostu kupka zrobiła się gęstsza, ale bez problemów z zaparciami.
      NAdal jest raczej płynna niż "dorosła".

KmJ
    • mag2004 Re: sinlac a zaparcia 14.02.07, 21:12
      a u nas zaparcia:( musialam wlączyć suszoną sliwkę, inaczej niestety mamy
      problem:(
      pozdrawiam
      • bonita76 Re: sinlac a zaparcia 15.02.07, 08:12
        My dajemy SInlac juz 2 m-ce i nie ma zaparć.
        • dorcia1982 Re: sinlac a zaparcia 15.02.07, 14:24
          A moze mi ktos powiedziec co to jest ten sinlac, czym sie rozni od kleiku czy
          kaszki, ja podawalam malemu baby rice, to kleik ryzowy chyba no i niestety ma
          zaparcia nie robi mi kupki takze odstawilam narazie, ale co moge dac wzamian
          6miesiecznemu dziecku cos mlecznego karmie tylko piersia i skoro ma zaparcia od
          kleiku czy kaszki to co moge podac, w sumie kaszki nie probowalam dawalam tylko
          ten baby rice nic innego nie moglam znalesc, moze ktos mi doradzi gdzie w
          londynie moge kupic i co to jest ten sinlac? i jak go sie podaje. A c z ta
          suszona sliwka jak podajecie ja dziecku jak ma zaparcia miksujecie czy jak i
          musi byc suszona nie surowa, ja daje jabluszko ale to raczej nie pomaga,
          ostatnio dalam herbatki z kopru i potym zrobil kupke ale byla twardawa. Prosz o
          pomoc bardziej doswiadczone mamy, dzieki
          • mika149 Re: sinlac a zaparcia 15.02.07, 18:51
            Sinlac to taka kaszka nestle przeznaczona dla alergików bo nie zawiera mleka
            krowiego i soi do rozrobienia wodą,nie wiem może w anglii jest pod inną nazwą
            ale jak widać ponieważ zawiera ryż to u podatnych dzieci pewnie może dać
            zaparcia. a śliwki suszone /bo takie pomagają na zaparcia/ są np gerbera w
            słoiczkach, samemu pewnie trudno byłoby zrobić dla niemowlaka papkowate suszone
            śliwki.'
            dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka