niunka25 22.03.07, 09:30 mój maluszek ksztusi sie mleczkiem poczas karmienia nieraz nawet dwa razy co mam zrobic, strasznie sie boje ze moze mu sie coś stać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fergie1975 Re: co robic jak malec zaksztusi sie mleczkiem??? 22.03.07, 09:33 może masz "duże cisnienie" i mleko leci szybko, a malec nie nadąża. Spróbuj troche odciągnąc pzed karmieniem i karmić na siedziąco. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: co robic jak malec zaksztusi sie mleczkiem??? 22.03.07, 10:31 fergie1975 napisała: > może masz "duże cisnienie" i mleko leci szybko, a malec nie nadąża. > Spróbuj troche odciągnąc pzed karmieniem i karmić na siedziąco. Na siedząco? Chyba właśnie na leżąco? Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 rzeczywiscie bład 22.03.07, 11:06 na leżąco lub nawet w pozycji pod górkę sorrry :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: co robic jak malec zaksztusi sie mleczkiem??? 22.03.07, 12:59 A co do pytania konkretnie: kiedy Z. sie krztusila, co zdarza jej sie rzadko, podnosilam ją do pionu i delikatnie klepalam po plecach. Ale mam wrazenie, ze i to niepotrzebne, to tak bardziej dla mnie. Nigdy nie slyszalam, aby dziecku karmionemu piersią cos sie stalo od zakrztuszenia mlekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas10 Re: co robic jak malec zaksztusi sie mleczkiem??? 22.03.07, 13:54 moj maz jest po kursie sanitariusza.na zakrztuszenia u niemowlat i dzieci, mlekiem lu ciałem stałym jest dobra rada..połozyc na kolano brzuszkiem i walnac w pupe.dowiedziałam sie o tym nie dawno.corka swego czasu czesto sie krztusiła..bardzo mocno jak piła cyca przez sen.i odruchowo waliłam w plecki..a to jest najgorszy sposob, bo mleko moze dostac sie do tchawicy i wtedy jest jeszcze gorzej.wczoraj corka zakrztusiła sie soczkiem jabłkowym..od razu na kolana, przez tyłek..i było ok:) Odpowiedz Link Zgłoś