Dodaj do ulubionych

Chce wieczorem karmic sztucznym mlekiem

09.05.07, 10:48
Karmie piersia, malutka ma juz prawie 3 msc, w nocy czesto chce jesc
chcialabym podac jej sztuczne mleko, ktorego zapewne wypije wiecej i bedzie
dluzej spala, czy nie jest za wczesnie na taka zmiane w zywieniu.
Obserwuj wątek
    • panda2000 Re: Chce wieczorem karmic sztucznym mlekiem 09.05.07, 11:10
      mój syn ma skończone dwa tygodnie, w szpitalu był przez te dwa tygodnie i tam
      go nauczyli dokarmiać na noc sztucznym mlekiem. Mimo że chce karmić piersia to
      nadal podaję mu na noc sztuczne ponieważ inaczej nie chce zasnać a jak zaśnie
      to budzi się co 15 minut. Sama nie wiem czy dobrze robię więc nie powiem czy to
      dobry sposób czy nie.
    • druuna Re: Chce wieczorem karmic sztucznym mlekiem 09.05.07, 12:51
      Witaj Kati1977!
      Wg. mnie to zalezy od twojego nastawienia do karmienia piersią? Jeśli chcesz
      karmić długo i jestes do tego przekonana to uważam, że nie powinnas dawać małej
      butelki ze sztucznym mlekiem. spij z nią i karm kiedy chce! Moze po prostu chce
      byc blisko ciebie? Tez chciałam ograniczyc nocne karmienia lae potem sobie
      opmyslałam, kurcze przecież mogę sie poświęcić te kilka miesięcy?
      natomiast jeśli chcesz szybko rezygnowac z karmienia piersią to podaj sztuczne
      mleko ale córcia pewnie i tak się będzie budzić w nocy więc i tak trzeba będzie
      karmic a piersią przecież najwygodniej? ;)
      powodzenia
    • agawikk Re: Chce wieczorem karmic sztucznym mlekiem 09.05.07, 14:03
      Mam 3 mies. córeczkę, kiedy miała 2 miesiące stwierdzono u niej nietolerancję
      laktozy i 3 razy dziennie miałam jej podawać Nutramigen. Na piersi mała
      chodziła spać o 21, około 3 budziła się na karmienie a rano wstawała pomiędzy 6
      a 8. Kiedy pierwszy raz na noc podałam jej sztuczne mleko nie mogła zasnąć,
      zasnęła dopiero o 24, więc pozostałam przy nocnej piersi. Ostatnio postanowiłam
      znowu dawać sztuczne na noc i w nocy bo mała zaczęła gorzej ssać pierś. Zamiast
      jak wcześniej najadać się w 20 minut, ciumkała przez godzinę. Poza tym zaczęło
      brakować mi mleka. Od 3 dni na noc i w nocy podaję sztuczne i wygląda to tak: o
      21, 120 ml mleczka, czasem jest zbyt śpiąca żeby jeść to wtedy budzę ją o 22 i
      podaję. Potem ok.godz 3 lub 4 jak głośniej mruczy podaję jej kolejną porcję
      mleka 120 ml i potem budzi się o 8. Jak widać sztuczne mleko wiele nie
      zmieniło. Zgadzam się z poprzedniczką, jak chcesz długo karmić naturalnie nie
      dokarmiaj. A nie wiadomo czy na sztucznem będzie spała lepiej.A
    • kati1977 Re: Chce wieczorem karmic sztucznym mlekiem 10.05.07, 12:52
      Dzieki dziewczyny, moze faktycznie sie wstrzymam, to moje drugie dziecko,
      pierwsze karmilam 10 miesiecy, teraz na razie nie pracuje ale chce skonczyc
      karmic gdzies okolo 7 miesiaca, wiec jeszcze troce czasu zostalo. Skoro dzieci
      nie spia lepiej przy sztucznym mleu to moze faktycznie ja zostawie na piersi.
      Mala spi sama w gondoli kolo naszego lozka, wolalabym zeby ta pozostalo, bo
      pierwsza cora spala ze mna do 2 roku zycia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka