elasie 29.05.03, 11:58 Moj synek ma 10,5 miesiaca i juz nie chce ciagnac cyca. Co robic? Chcialabym, zeby jeszcze od czasu do czasu popil mojego mleka. Pozdrawiam! Ela. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziubulek111 Re: nie chce cyca! 30.05.03, 10:46 Nie miałam tego problemu, ale czytałam kiedyś o mamie, która podawała ściągnięty wcześniej pokarm butelką. Myślę, że można pokarm dodawać do pokarmów stałych (ja tak robiłam, kiedy zostawiałam Małego z Babcią). Ja bym tą butelkę zamieniła na kubek z dziubkiem - bo nie powinno się podawać smoczków cycającym Dzidziom (dajmy jej jeszcze szansę). Jak będziesz pokarm ściągać, to laktacja utrzyma się dłużej. Możesz go zamrozić w plastikowych pojemniczkach albo w specjalnych torebkach. Taki pokarm można przechowywać dość długo, zależy od temperatury, w jakiej jest mrożony. Wtedy Córcia dostanie przeciwciała itd. przez dłuższy czas, nawet jak laktacja zaniknie (bo bez ssania ani rusz). Pokarmu ściągniętego, pewnie to wiesz, nie gotuje się, a tylko podgrzewa. Powodzenia T. Odpowiedz Link Zgłoś
kzzk1 Re: nie chce cyca! 30.05.03, 10:53 Moim zdaniem jeżeli dziecko samo już nie chce nie ma sensu go do tego zmuszać. Dzieci świetnie same regulują swoje potrzeby. 10 miesięcy to i tak wystarczająco długo. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś