kiga1 03.07.03, 23:05 Witam Mamy!!! Jestem mamą 3 miesięcznego malucha, którego karmię piersią. Jakie macie doświadczenia w temacie antykoncepcji(pigułki,zastrzyk) i bezpieczeństwa dziecka?! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuba07 Re: antykoncepcja a karmienie 04.07.03, 21:31 wlasnie mialam o to samo pytac. dziewczyny, na co sie zdecydowalyscie i jakie sa wasze doswiadczenia z antykoncepcja i karmieniem. kusi mnie zastrzyk hormonalny, ktory ma sie nadac przez 3 mce, ktos moze probowal co to za cudo? pozdrawiam marta Odpowiedz Link Zgłoś
lissie Re: antykoncepcja a karmienie 04.07.03, 23:29 Ja uzywalam Cerazette - jednoskladnikowych pigulek antykoncepcyjnych. W zasadzie niezle, tzn. bez konsekwencji dla karmionego malenstwa, ale wykanczaly mnie nieregularne i dlugie krwawienia. Ale wiem, ze kazda kobieta reaguje na te pigulki indywidualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiga1 Re: antykoncepcja a karmienie 05.07.03, 11:29 A po jakim okresie od porodu dostałaś miesiączkę? Odpowiedz Link Zgłoś
lissie Re: antykoncepcja a karmienie 05.07.03, 12:00 No wlasnie to jest niesamowite - po 6-ciu tygodniach!!! I to przy pelnym karmieniu dziecka! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lissie Re: antykoncepcja a karmienie 05.07.03, 12:03 A, i jeszcze cos: Cerazette mozna zaczac zazywac zanim pojawi sie pierwsza miesiaczka po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jargla1 Re: antykoncepcja a karmienie 05.07.03, 15:33 Ja stosowałam metody naturalne, ale mój ginekolog polecał mi prezerwatywy i globulki dopoc hwowe. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kiga1 Re: antykoncepcja a karmienie 05.07.03, 22:26 A powiedz czy nie miałaś mdłości po tabletce i jak się zachowuje waga ciała??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
opieniek1 Re: antykoncepcja a karmienie 05.07.03, 19:27 ja w 8 tygodniu po porodzie założyłam sobie spiralę ( wtedy nie było Cerazette), nosiłam przez 2,5 roku. To był koszmar, bóle brzucha nie do wytrzymania, raz dostałam nagle takiego krwotoku, że miałam krew w skarpetkach. Była prawidłowo założona i co kilka m-cy robiłam usg. Widocznie nie dla mnie sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuba07 Re: antykoncepcja a karmienie 05.07.03, 23:16 A czy ma ktos jakies doswiadczenia albo slyszalyscie cos o zastrzyku hormonalnym, ktory dziala przez 3 mce? Odpowiedz Link Zgłoś
wolna_amerykanka Re: antykoncepcja a karmienie 05.07.03, 23:31 Ja miałam dość brania tabletek po 5 latach, więc zdecydowałam się na wkładkę domaciczną. Jestem zachwycona, w przeciwieństwie do mojej poprzedniczki. Nie odczuwam żadnego bólu, jedynie miesiączki są troszkę dłuższe. W ogóle nie muszę myśleć o antykoncepcji, ani martwić się co będzie gdy zapomniałam wziąć tabletkę... Odpowiedz Link Zgłoś