Dodaj do ulubionych

NIE CHCE CYCA!!!

09.11.03, 09:38
Mam 7-mio miesieczna coreczke i od tygodnia nie chce piersi.Zlosci sie i
prezy kiedy ja przystawiam do piersi.Probuje jej dawac kiedy spi,ale nie
ciagnie,tylko trzyma w buzce.Czy to juz koniec mojego karmienia?Moze znacie
jakis sposob aby przedluzyc karmienie.Z gory dziekuje za pomoc,pozdrawiam-
mama Ani
Obserwuj wątek
    • emuska Re: NIE CHCE CYCA!!! 09.11.03, 21:20
      nie chcę Cię martwić ale mój synek jak zaczął rezygnować z piersi to już
      niestety do niej nie wrócił. Ale jest jeszcze możliwość że coś Twojej córeczce
      zaszkodziło i że nie chce cyca tylko tymczasowo i jeszcze się do niego
      przekona. Ja zauważyłam że mój dzidziuś nie chciał ssać gdy bolał go przy tym
      karmieniu brzuszek. Proponuję nie podawać na razie butli bo Mała może na dobre
      odrzucić piers gdy się zorientuje ze z butelki mocniej leci. Myślę że P. Monika
      może udzielić Ci fachowej rady i moze jej wersja będzie bardziej opytmistyczna.
      A jak już wszystkiego spróbujesz i to nic nie da to zawsze możesz ściągać i
      dawać z butli. wiem że to bolesne ale dziecko i tak samo wybierze co zechce a
      my mamy tylko minimalny na to wpływ. Mam nadzieje że będzie to jednak Twoja
      piers. Ale jeśli tak nie będzie to się nie załamuj i śmiało ściągaj i podawaj
      bo to przecież jest najlepsze dla dzidzi.
      • magania Re: NIE CHCE CYCA!!! 10.11.03, 11:44
        Dzisiaj w nocy moja Rybka ciagnela cyca,bardzo mnie to ucieszylo,a w ciagu
        dnia nie chce.Probowalam sciagac,ale sciagnelam 30ml z obu piersi.Czuje,ze mam
        tego pokarmu mniej.Dobrze by bylo,gdyby jadla chociaz troche w nocy-na jesien
        porcja przeciwcial sie przyda.Ale czuje,ze to powoli nadchodzi poczatek konca
        mojego karmienia.Tak jakos smutno mi sie zrobilo,ze moj maluszek nie chce
        mojego cyca.Ale coz,jest coraz wieksza lekarz powiedzial,ze czasami dzieci
        same rezygnuja z piersi.Narazie bede probowala podawac w nocy i sciagac
        chociaz ta resztke i dodawac do kaszki.Dzieki za rade,pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka