veeronka 21.01.09, 17:01 Czy nawal pokarmu moze nie wystapic w ogole? W trzeci dzien po porodzie przez noc nie mialam pokarmu, rano sie pojawil. Od tej pory caly czas jest, choc nieduzo, a piersi mam caly czas miekkie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
veeronka Re: brak nawalu 21.01.09, 17:03 Zapomnialam dodac, ze jestem 10 dni po cc Odpowiedz Link Zgłoś
basiak36 Re: brak nawalu 21.01.09, 17:05 Normalne, nie trzeba miec nawalu, tez tak mialam, caly czas miekkie piersi. Mialam cc, przy porodzie naturalnym za pierwszym razem tez tak mialam. Nie ma znaczenia, dziecko ktore ma mozliwosc ssac kiedy chce, wyssie tyle mleka ile potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: brak nawalu 21.01.09, 18:21 Normalne zupełnie, bywają mamy, które nie mają nawału, nic też zazwyczaj nie wycieka z piersi, a karmią całkiem normalnie. Ja tak miałam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila22-1985 Re: brak nawalu 21.01.09, 20:03 Ja nie mialam nawalu, porod sn. Tez martwilam sie ze nic nie bedzie z karmienia, jednak sie zawzielam i przystawialam jak najczesciej. W sumie to maly ssal przez caly miesiac non stop. Teraz ma 2 miesiace, pokarm z piersi mi nie cieknie ale jest go wystarczajaco. Piersi robia sie twarde po okolo 2-3 godzinach nie ssania. Mam nadzieje ze juz nie bedzie problemu z mala iloscia pokarmu a przynajmniej ominal mnie bol zastojów, nawalów itd. no i nie potrzebuje wkladek laktacyjnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
ola11mar Re: brak nawalu 22.01.09, 10:59 nigdy nie miałam nawału, nic nie wycieka mi z piersi(nigdy nie musiałam nosić wkładek laktacyjnych)a moje dziecko ma 5,5 miesiąca waży 7 kg. Przybywa co miesiąc ok 0,7 kg, więc chyba samym powietrzem nie żyje:). Spokojnie też miałam takie dylematy. Mam cały czas miękkie piersi a pomimo to mała jest na pewno najedzona. Poza tym skąd wiesz,że masz nie dużo pokarmu? Tego nigdy nie jest za mało, jeśli dziecko prawidłowo ssie. Dodam jeszcze, że nie mogę nic ściągną laktatorem. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś