Dodaj do ulubionych

zielone kupki:-(

30.11.03, 00:35
Witam! Mój 3 miesięczny synek karmiony wyłączni piersią, robi zielone kupki:-( Najpierw była to jedna taka kupka na tydzień, później dwie, ale teraz jest przynajmniej jedna dziennie:-( Co może być tego przyczyną?

--
Vicky i Rysiu (26.08.'03)
Obserwuj wątek
    • gagunia Re: zielone kupki:-( 30.11.03, 16:51
      zielone kupki sa normalne. szczegolnie jesli dziecko jest pogodne i nie ma
      zadnych dolegliwosci. zalezy jaka masz diete, a po drugie kupka utlenia sie w
      pieluszce i moze zmienic barwe na zielona. Kacper ma 5 mies i tez mu sie
      zielone zdarzaja, ale zdrowy jest jak rybka.
      mysle, ze nie ma powodu do niepokoju
      pozdrawiam
    • irhel Re: zielone kupki:-( 01.12.03, 00:01
      Mój synek od początku robi tylko zielone kupki, czasem aż seledynowe, jaskrawe
      o konsystencji kiślu z grudkami lub bez, a ma 2 i pół miesiąca. I nie widzę w
      tym nic nienormalnego. To chyba w dużej mierze kwestia diety.
      Pozdrawiam
      • natatip Re: zielone kupki:-( 01.12.03, 13:41
        a nie myślicie że to może być alergia? moja niunia ma kiślowate kupki z
        bąbelkami i wysypkę i to znika jak nie jem mlecznych produktów.
        pozdr
        Natik
        • gagunia Re: zielone kupki:-( 01.12.03, 19:03
          kislowate czyli ze sluzem? jesli tak to pewnie alergia, tym bardziej ze pojawia
          sie wysypka. a grudki to pewnie mleczko, sa w kazdej prawie kupie.
        • lch74 Re: zielone kupki:-( 02.12.03, 12:57
          Ja odstawiłam mleko i jego przetwory oraz wołowinę 2 tyg. temu, bo małego strasznie wysypało, a białko mleka i pochodnych jest najczęstszą przyczyną alergii. Narazie wysypka nie zniknęła ale nie ma też pogorszenia, a wiem że nieraz na efekty trzeba czekać 3-6tyg., więc trzymam się diety i czekam... Co do kupek, to też właśnie zmiany nie widzę a myślałam, że to skutek alergii. No chyba, że też potrzeba czasu albo jest tego inna przyczyna, dlatego się zwróciłam z takim zapytaniem. Słyszłam, że w takich wypadkach podaje się Lakcid, czy wiecie może co to jest i jakie ma działanie? Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi:-)
    • glista Re: zielone kupki:-( 03.12.03, 20:11
      Hej!
      Z tego co się dowiedziałam, zielonkawe kupki, lekko oliwkowe, ze suzem , o
      zapachu fermentacji mogą być spowodowane tym,że maleństwo wypija tylko to
      pierwsze mleko, ktore posiada dużą ilosć laktozy. Trzeba albo odciągać trochę
      pokarmu przed karmieniem, albo dłużej przytrzymywać dziecko przy jednej
      piersi. Może być to również przyczyna twojej diety - wszystkie kupowane
      wędliny mają dodatki konserwantów, dlatego najlepiej piecz lub gotój sama
      mięsko. Moja 3 miesięczna córeczka też robi takie kupki ale jest radosna i nic
      jej nie jest. Jeżeli nie ma twoje dziecko wysypki, to nie masz się czym
      martwić
      • lch74 Re: zielone kupki:-( 04.12.03, 13:22
        glista napisała:

> Hej!
        > Z tego co się dowiedziałam, zielonkawe kupki, lekko oliwkowe, ze suzem , o
        > zapachu fermentacji mogą być spowodowane tym,że maleństwo wypija tylko to
        > pierwsze mleko, ktore posiada dużą ilosć laktozy. Trzeba albo odciągać trochę
        > pokarmu przed karmieniem, albo dłużej przytrzymywać dziecko przy jednej
        > piersi.
        Jeśli Rysiu je bez żadnych turbulencji, to zajmuje mu to 30-40min i je tylko z jednej piersi. Niestety próbuje robić kupki podczas jedzenia i chyba mu to nie zabardzo wychodzi, bo pręży się i popłakuje, no i oczywiście wtedy przestaje jeść po ok.10-15min. Baaardzo trudno w takiej sytuacji namówić go na ssanie:-( To jest z jego strony takie chcę ale nie mogę:-(
        > Może być to również przyczyna twojej diety - wszystkie kupowane
        > wędliny mają dodatki konserwantów, dlatego najlepiej piecz lub gotój sama
        > mięsko.
        Dzięki za radę. Spróbuję tak robić i zobaczymy czy będą pozytywne efekty. A gotowe wędliny wynocha:-)
    • luwoz Re: zielone kupki:-( 04.12.03, 16:07
      Dominika,8 tygodni, robi zielone kupki po Plantex"ie. Doktor powiedziała, że to
      normalne. Lu
    • halinaxx Re: zielone kupki:-( 08.12.03, 00:29
      Kolorem się nie przejmuj, taki maluszek może robić zielone kupki. Jeżeli niema
      w nich śluzu, albo krwi i dziecko niema wysypki na buzi to wszystko jest w
      porządku.
      Pozdrawiam Halina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka