sarasam
09.05.09, 14:15
witam, moze dziwne pytanie ale musze je zadac;/ moje dziecko nie je duzo a jest grube. wykracza poza siatki centylowe (najwyzsza wartosc +2 kg). tak mniej wiecej wyglada jej jadlospis: z rana jest u babci i tu je sniadanie: jakas bulka lub chlebek z wedlina/serem/dzemem/maslem. pozniej bulka na spacerze lub owoce. obiad kolo 15 - to co gotuje moja mama - ale nie sa to jakies duze porcje. babcia nie wpycha w nia jedzenia. jak mala nie chce to nie je. pozniej ja wracam z pracy i mala od razu wola o piers. wiec karmie ja raz. pozniej kolacja, ktora robie ja i to tez roznie. staram sie raczej, zeby to bylo zdrowe jedzenie. czasami dostanie cos slodkiego. pije w ciagu dnia wode, sok z pomarancza wyciskany, kompot. wieczorem po kapieli piers i w nocy piers. ostatnio coraz czesciej slysze, ze powinnam mala odstawic, bo to przez to nocne karmienie mala jest takim pulchniaczkiem. duzo o tym myslalam. czy to rzeczywiscie mozliwe, zeby moje mleko bylo az tak tuczace? czy po prostu taka jej uroda i niewiele pomoze odstawienie jej. w sumie dziewczyna jest juz duza i kiedys i tak musi nadejsc ta chwila.