1_mammamija 22.05.09, 10:47 Pani Monieko czy jedzenie drożdzy w sensie ;drożdżówki,ciasto do pizzy moze szkodzić dziecku? to samo z pieczarkami i szpinakiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mad_die Re: Drożdżówki 22.05.09, 11:21 Drożdze nie szkodzą, pizza też nie (najlepiej własnej roboty ;)), szpinak też nie. Ale pieczarek bym nie jadła - sztucznie pędzone, chemią nafaszerowane. No chyba że masz pieczarki z własnego pola :) Odpowiedz Link Zgłoś
kastato Re: Drożdżówki 22.05.09, 11:49 Wydaje mi się że same drożdże nie szkodzą, raczej mleko bo przecież do drożdzówek i pizzy dodaje się mleko do rozczynu. Chyba że jadasz inne mleczności i nic się Maluchowi nie dzieje. Ja jem i szpinak i pieczarki i jest OK. Mleczności nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Drożdżówki 22.05.09, 11:57 Dzieci mogą reagować na różne składniki w diecie mamy, więc odpowiedź na Pani pytanie nie będzie jednoznaczna. Powiem tak - jeśli któryś ze składników drożdżówek, pizz (w tym oczywiście drożdży) dziecku nie służy reakcja będzie czy to w postaci wysypki, czy bólu brzuszka, czy drobinek krwi w kupie, czy nasilonego ulewania na przykład lub jeszcze inna. Jeśli owe składniki nie robią na dziecku wrażenia reakcji nie będzie. Oczywiście jeśli do tej pory nie jadła Pani pieczarek i szpinaku też nie wiemy czy w ogóle dziecko na nie zareaguje, a jeśli tak to jak. Najlepiej chyba będzie po prostu zacząć jeść te produkty i obserwować czy coś się będzie działo. pozdrawiam i życzę smacznego :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś