agn-ez 02.06.09, 22:54 Chciałabym odciągnąć laktatorem trochę mleka aby porobić zapas jak mnie nie będzie. Niestety teraz nie odciągam prawie wogóle, mała często ssie i ładnie przybiera. Czy takim systemem coś zdziałam i na czym od dokładnie polega? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goblin.girl Re: system 7-7-5-5-3-3 03.06.09, 08:47 7 minut z jednej, 7 minut z drugiej, 5 z pierwszej, 5 z drugiej, 3 z pierwszej, 3 z drugiej. podobno dziala; ja nigdy nie mialam tyle konsekwencji, zeby tak co do minuty. U mnie jest juz laktacja od dawna unormowana. Nie sciagam codziennie, wiec wiem juz, ze potrzebuje 2-3 dni, zeby przestawic sie na troche zwiekszona produkcje. Mysle, ze metoda metoda, ale wazniejsze psychiczne nastawienie. Jeśli musze, to sciagam rano, kawka, gazeta i pełne odpręzenie :) nie przejmuje sie ile minut i ile leci, po prostu staram sie troche popracowac laktatorem. Pozniej w ciagu dnia jeszcze z 2 razy troche sciagam (mozna po schlodzeniu polączyc porcje z jednego dnia). Na trzeci dzień już moge sciagnac całkiem sporo. Jesli przestaję odciagac, to po paru dniach znów sie normuje i tak to dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
agn-ez Re: system 7-7-5-5-3-3 03.06.09, 13:53 Dzięki za odpowiedz popracuje trochę i zobaczę może coś to da. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: system 7-7-5-5-3-3 03.06.09, 21:03 Ten system nie służy odciąganiu mleka, a zwiększaniu produkcji w piersiach przy pomocy laktatora. System do odciągania musisz sobie sama wypracować. Może w kąpieli, gdy pod wpływem ciepłej wody i relaksu łatwiej wypłynie mleko, może karmiąc z jednej piersi odciągaj z drugiej, może karm kilka karmień pod rząd jedną piersią a gdy druga "napęcznieje" to z niej odciagnij (przy czym ta metoda jest ryzykowna, choć w moim przypadku była skuteczna, bo zbyt często uskuteczniana może prowadzić do zmniejszenia produkcji). A czasem nic się nie da wymyślić, piersi długo i z powodzeniem karmiące współpracy z laktatorem odmawiają i kropka. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
goblin.girl Re: system 7-7-5-5-3-3 04.06.09, 09:55 agnieszka_z-d napisała: > Ten system nie służy odciąganiu mleka, a zwiększaniu produkcji w piersiach przy > pomocy laktatora. no tak, ale żeby starczylo i dla dziecka i dla laktatora, trzeba najpierw właśnie zwiekszyc nieco produkcje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mlodamamaszymka Re: system 7-7-5-5-3-3 04.06.09, 22:26 gdy mam potrzebe zrobienia zapasów wykorzystuję ten system po kazdym karmieniu przez jeden dzień, wiec już z tego robi się zapasik a póżniej przez dwa , trzy dni mam na tyle wiecej niż synek zjada że mogę jeszcze pochomikować. U mnie przez dzień czyli około 7 razy i działa :) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś