Dziewczyny piszę do Was, bo już sama nie wiem jak to porządnie zaplanować. Mam córcię 16 m-cy. Z narzeczonym jesteśmy jakieś 9 lat razem. Nie układa się ostatnio i pewnie kogoś ma. Chociaż się tego wypiera. Studia skończyliśmy w Warszawie, zaczęłam prace i karierę zawodowa. Jednak zaszłam w ciąże i on dostał propozycje pracy dobrze płatnej w swoim rodzinnym mieście. Z myślą o dziecku nie wahałam się i przenieśliśmy się. Jednak teraz wiem ze to był zły pomysł. Nie wiem czy będziemy razem, ale ja chce wrócić do pracy do Warszawy.
Mam do Was pytanie jak to wszystko pogodzić. Musze wynająć opiekunkę i mieszkanie, nie stać nas na kupno. Czy lepiej, aby wynająć kawalerkę, czy lepiej trzypokojowe i podnajmować 2 pokoje studentkom (tylko czy one będą chciały mieszkać z dzieckiem

). Wiem, ze na początku może być trudno, ale nie mam innego wyjścia. Tu gdzie obecnie mieszkamy nie możliwości na rozwój, czy tez znalezienie po prostu pracy. Ciężko mi pisać o tym, bo wszystko co myślę to boli. Dlatego tez proszę Was mądre, doświadczone mamy o jakiś kierunek. Będę wdzięczna.