12.08.11, 10:58
witam mam pytanie odnośnie alimentów dostawałam je przekazem pocztowym ale poszłam do komornika i dałam mu nr konta alimenty maja być płacone do 10 tego kazdego mc były otrzymuje wypłate 10 tego niekiedy juz ósmego moje pytanie brzmi ile czasu sie czeka na przelew na konto od komornika bo ponoć szybciej pieniążki przychodza niż poczta bo pocztą to nawet 20 tego dostawałam
Obserwuj wątek
    • od.czasu.do.czasu Re: alimenty 12.08.11, 13:37
      Mój komornik potrzebował około tygodnia.
    • zwiatrem Re: alimenty 12.08.11, 23:25
      "Moj" komornik z miesiaca na miesiac tlumaczy sie przesylaniem i ksiegowaniem wg kolejnosci wplat, co nijak sie ma do terminu z wyroku sadu, chociaz dluznik wplaca juz jak nalezy.
      Nie pomoglo nawet osobne pismo w tej sprawie.
      • simimi Re: alimenty 12.08.11, 23:29
        U mnie to samo. Ex alimenty komornikowi wpłaca ok 5 dnia miesiąca, a do mnie na konto wpływają ok 23 dnia miesiąca. Komornik tłumaczy kolejnością księgowania, w co nie wierzę. Myślę, że powód jest inny.
        • virtual_moth Re: alimenty 12.08.11, 23:44
          Co za różnica? Wpłaca Ci raz w miesiącu, jakie znaczenie ma którego dnia?
          • zwiatrem Re: alimenty 14.08.11, 17:04
            virtual_moth napisała:

> Co za różnica?

Taka to prosta roznica, kiedy my wplacamy z opoznieniem jakiekolwiek rachunki, musimy doliczyc odsetki, ale nam nikt nie przysyla, a skoro sa takie niskie i bez sensu sie ich naliczenia domagamy, dlaczego sie nie domagac, skoro to takie grosze ?
            Ponadto biuro powinno przeslac niezwlocznie nalezne pieniadze, zamiast przetrzymywac na koncie nawet i 10 dni.
            Poczatkowo tlumaczono sie brakiem czasu, potem ksiegowaniem wg kolejnosci wplat, a kiedy skladalam skarge na pismie w sekretariacie blagali zeby go nie skladac bo komornik sie dowie, naprawde sadzisz ze tak jest zgodnie z prawem ?
            Osobiscie moge poczekac kilka dni, ale nie o to chodzi, sa osoby, dla ktorych taki czas oczekiwania zawala plynnosc, kazdy ma wlasne zobowiazania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka