Dodaj do ulubionych

a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej :)

06.06.05, 16:29
Otoz 10 maja urodzilam moja wyczekiwana coreczke smile Tatusia poinformowalam
poprzez sms (nie odbieral telefonu) jeszcze z porodowki,efekt zerowy.
Pare dni temu spotkalam go przypadkiem,spytalam sie czy corka wogole go nie
interesuje a on powiedzial ze nie chce jej znac.Takze po kolejnym kopniaku w
d... bylam tak paskudna ze niedosc ze zlozylam pozew o alimenty,zwrot kosztow
wyprawki itd to jeszcze wyslalam list polecony do jego panny,zas w kopercie
bylo tylko ksero postanowienia naszej ostatniej sprawy o alimenty na czas
ciazy (ona jak dotad nie byla swiadoma ze jej ukochany ma dziecko z inna).
I moze i jestem wredna ale humor poprawil mi sie bardzo smile
Teraz tylko to czekanie na sprawe buuu
Pozdrawiam
iza z coreczka Oliwka
Obserwuj wątek
    • kwiatek1974 Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 06.06.05, 17:11
      bardzo mądra jesteś, oj napewno coś tym zdziałasz.
      • edzieckokarenina Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 06.06.05, 19:57
        kwiatek1974 napisał:

> bardzo mądra jesteś, oj napewno coś tym zdziałasz.
        Ty kwiatku masz doświadczenie z tej drugiej strony-że facet jednak zostawia
        kobietę i dziecko dla nowej panny, stąd Twoja kąśliwa uwagawink
        ja autorce wątku też nie życzę aby ex do niej chciał wracać bo szkoda czasu na
        takiego gościa.
        A to że sobie troszkę jadu upuściła wysyłając list do jego nowej lali?-to chyba
        dobrze,nie napisała tam wszak nic obraźliwego -napisała tylko że facet ma
        malutkie dziecko którego nie chce znać.Kto wie? może dzieki temu listowi tamtaj
        tez oszczędzi rozczarowań?(co jest bardzo możliwe).
        btw.dobrze że złożyłaś sprawę w sądzie, dziecko kosztuje a nie tylko Ty jesteś
        rodzicem
        Powodzenia i życzę dużo uśmiechów
        • sheilla Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 06.06.05, 20:33
          Hej!
          Gratuluje córeczki! Ja na swoją musze jeszcze poczekac ok 4 tyg ( o ile, tfu,
          tfu, przez ten stres nie urodze wczesniej).
          Widze, ze mamy podobna sytuacje-tyle, ze moj EX nie ma (???) nowej panny-ma za
          to mamusięsmile)))))
          Chetnie porozmawialabym z Toba na temat prawa i sprawy w sądzie chociazby
          mailowo-ja ostatnio byłam u prawniczki i nieco zgłupiałam-wygląda na to, ze w
          sądzie niewiele zwojuję...
          A swoja drogą-czy znajomi Twojego Exa wiedzą, ze ma dziecko? Bo mojego jeszcze
          niewink))))
          Pozdrawiam!
          • madziaa26 Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 07.06.05, 12:26
            moj ex tez nie jest gorszy,nie chce znac ani zobaczyc dziecka,a na wiadomosc o
            tym ze mam zamiar zlozyc pozew do sadu stwierdzil,ze jestem szmata bez honoru
            zadajac alimentow,bo on przeciez tego dziecka nie chcial.jego rodzice ani
            obecni znajomi tez nie wiedza jaki z niego "bohater",zastanawiam sie czy nie
            wyslac zdjecia wnuka jego rodzicom.
            • beza_123 Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 07.06.05, 12:36
              Oczywiście, że powinnaś. Przecież to dziadkowie!! WCALE nie jestem złośliwa.
              Może to nie ich wina, że syn jest palantem.
              • isabelka20 Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 07.06.05, 12:46
                nie mojego ex rodzice nic nie wiedza ze zostali dziadkami ale ich zamierzam
                poinformowac dopiero bo ustaleniu ojcostwa,co zas sie tyczy znajomych,to nasi
                wspolni znajomi wiedza ale cala rzesza jego nie ma bladego pojecia.
                • madziaa26 Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 07.06.05, 12:56
                  wlasnie tez chyba po ustaleniu ojcostwa napisze do dziadkow,na razie czekam na
                  pierwsza sprawe.nasi wspolni znajomi tez wiedza i chyba "tatusiowi" bylo troche
                  glupio jak dowiedzieli sie jak mnie potraktowal bo szybko uciekl do swojego
                  rodzinnego miasta,a tam wszyscy maja go za super goscia,bo nic nie wiedza.zal
                  mi jego i tych wszystkich dawcow nasienia,ktorzy nie maja pojecia co znaczy
                  odpowiedzialnosc
                  • asca25 Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 07.06.05, 14:42
                    Jestem w 5 misiącu ciąży i "mój" też ukrywa tę "nowinę" przed rodziną i
                    znajomymi... czuję się strasznie, że biorę udział w tym kłamstwie... a jego
                    mama zawsze była dla mnie kochana... sad(( Sama nie wiem co robić.
                • natasza39 Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 07.06.05, 22:44
                  hej dziewczyny dlaczego chcecie dziadków informować o tej radosnej wieści
                  dopiero po ustaleniu ojcowstwa?
                  Nie rozumiem tego...
                  Mam nadzieję, że jesteście pewne, że to on właśnie jest ojcem, więc po co z tym
                  czekać?
                  Tym "glejtem" o ojcowstwie nie udowodnicie nic ponad to, że moga sobie dziadki
                  pomysleć, że "widocznie dopiero teraz nam o tym mówi, bo sama do końca nie
                  wiedziała kto jest ojcem"
                  Zastanówcie sie czy dobrze robicie?
                  Albo mówić od razu, albo wcale.
                  • madziaa26 do nataszy 08.06.05, 08:05
                    wiesz u mnie sytuacja jest taka,ze na razie,dopoki nie zaczna sie sprawy wole
                    nie szukac kontaktu z moim bylym,bo rozpoczne tym kolejna wojne,a tego mam juz
                    naprawde serdecznie dosc,on na razie milczy bo czeka na pozew,pewnie jak go
                    dostanie to zasypie mnie chamskimi smsami jak zwykle i do sprawy bede
                    miala "atrakcji" z jego strony pod dostatkiem.wiesz,on mysli,ze jeszcze jakos
                    ucieknie od odpowiedzialnosci,juz dawno zapowiedzial,ze zobi mi teatrzyk na
                    sprawie,wlasciwie to moge sie po nim teraz spodziewac tylko wszystkiego co
                    najgorsze.poczekam az bedzie juz po wszystkim i wtedy zawiadomie jego
                    rodzicow,bedzie juz przegrany,a to dla niego bedzie wielka porazka,to mu jeszce
                    dowale,za wszystko co mi zrobil.
      • leeya Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 07.06.05, 15:03
        Kwiatku,

Zdziala, bo obecna partnerka jej bylego dowie sie, ze ma on dziecko z inna.
        Uwazam, ze bardzo dobrze zrobila, niech dziewcze wie z kim sie zadaje.
        Chcialabys byc z facetem i nie wiedziec, ze on ma dziecko z inna> I ze zostawil
        ja w ciazy?? Ja osobiscie bym chciala takie "chwasty" znacsmile

Leeya
    • mama_ameleczki Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 07.06.05, 15:25
      Cześć Iza!
      Nadal nie mam w domu neta wiec nie pogadamy przez gg. Byłm badzo cikawa czy juz
      urodziłaś i jak sie czuje Twoja córeczka. Bradzo sie ciesze, że wszystko jest
      dobrze. Może niedlugo bede miala znowu neta w domu to mam nadzieję, że
      pogadamy.
      Jestem ciekawa jak sie czujesz?

Pozdrawiam Cię serdecznie i całuje Oliwkę.
      Maja i Amelka smile
    • g0sik Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 07.06.05, 17:04
      Musisz jakoś odbić sobie, że facet nie chciał zostawić żony. Parę miesięcy temu
      pisałaś, że Twój żonaty kochanek zostawił Cię gdy mu powiedziałaś o
      dziecku....Czy na pewno wysłałaś ten list do jego panny a nie żony?
      • szymon00 Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 07.06.05, 17:45
        g0sik napisała:

> Musisz jakoś odbić sobie, że facet nie chciał zostawić żony. Parę miesięcy
        > temu pisałaś, że Twój żonaty kochanek zostawił Cię gdy mu powiedziałaś o
        > dziecku....Czy na pewno wysłałaś ten list do jego panny a nie żony?

możesz podac ewentualny link oraz osobę do kogo te słowa były kierowane?
        • g0sik Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 07.06.05, 18:37
          słowa były kierowane do autorki wątku...

Re: kochanka a dziecko?
          isabelka20 07.03.2005 13:51 + odpowiedz

tylko ze niektorym trafia sie dziecko z kochanka.Moj tez wzial nogi za pas i
          myslal ze jestem taka glupiutka jaka zawsze ze mnie robil.A tu buch wezwanko do
          sadu na sprawe - i buli kolega alimenty na mnie i juz niedlugo na swoje jeszcze
          nie narodzone dziecko.
          A jak sie gimnastykuje zeby sie nikt nie dowiedzial.Smiac mi sie chce ze takie
          sieroty chodza po ziemi
          • isabelka20 oj gosik mieszasz nie czytajac dokladnie 07.06.05, 19:38
            widzisz kolezanko tlumaczyc sie nie bede ale cos ci wyjasnie,przeczytaj
            dokladnie wszystkie moje wypowiedzi z tamtego watku a zobaczysz ze nigdy nie
            uzylam slowa "zona" bo takowej moj ex nie ma.Napisalam o dziecku w watku
            kochanka bo okazalo sie ze ta panna ktora jest w tej chwili z moim ex byla z
            nim rowniez wtedy kiedy ja bylam smile Wiec nie mieszasz zanim dokladnie nie
            przeczytasz bo to przez takie jak ty potem powstaja klotnie
            Nie pozdrawiam
            iza
            • sheilla Re: oj gosik mieszasz nie czytajac dokladnie 07.06.05, 20:00
              A moze załozymy cos w rodzaju stowarzyszenia? Razem zawsze łatwiej! Albo moze
              chociaz taka strone w necie ze zdjeciami naszych byłych..smile
              Pozdrawiam!
              ps a macie moze jakies ciekawe pomysły na eleganckie poinformowanie otoczenia EX-a?
              • edzieckokarenina Re: oj gosik mieszasz nie czytajac dokladnie 07.06.05, 22:06
                ps a macie moze jakies ciekawe pomysły na eleganckie poinformowanie otoczenia
                EX-a?
                jeżeli już chcesz aby otoczenie ex-a poznało prawdę to o jakiej elegancji
                mówisz?nie rozumiem.
                Wystarczy napisać krótki list do konkretnych osób z info.że nazywasz się tak i
                tak i że spodziewasz się dziecka z tym i tym.I koniec.Chodzi przecież tylko o
                informację.
            • g0sik Re: oj gosik mieszasz nie czytajac dokladnie 07.06.05, 22:05
              Użyłaś, w tym samym wątku

>Aha co do zony hmm bylam glupia ale o tym ze jest ktos poza mna dowiedzialam
              >sie juz po tym jak powiedzialam ze jestem w ciazy.

zresztą nie ważne. Jakoś mi nie szkoda panienek które pchają się do łóżka
              żonatym facetom. No chyba, że wskoczyłaś mu do wyrka i wpadłaś na pierwszej
              randce to mogłaś nie wiedzieć o żonie.........Tylko dziecka żal...

• isabelka20 Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 08.06.05, 09:09
      ja nie zamierzam silic sie na informowanie jego otoczenia bo i po co.
      Gosik nie wpadlam na pierwszej randce hmm ja niewiem czy ty musisz wszystkich
      mierzyc swoja miarka?? Zreszta masz racje niewazne.Nikogo nie oklamalam wiec i
      tlumaczyc sie nie musze smile Aha i nie musi ci byc zal mojego dziecka.Naprawde
      nie zaprzataj sobie tym glowki i poszukaj kogos innego nad kim sie politujesz smile
      • misia695 Re: a ja dzis zlozylam pozew i od razu mi lepiej 11.06.05, 15:29
        GRATULACJE DLA MAMY I CÓRKI!
        trzymajcie się dziewczyny,będzie dobrze.pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka